Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2019-12-27 KL. 11:06

Tack för detta året!

Tack för detta året!

Ett år går så fort ibland. Den känslan fick jag när jag gick genom lite av det vi skrivit om under 2019. Saker som känns som att det inte alls var länge sedan är redan många månader tillbaka i tiden.

Under året har vi gjort 50 nummer av Bjäre NU och gett er flera hundra artiklar som vi hoppas ni tycker är läsvärda. Hur har då innehållet sett ut?

Det har varit en blandning av det mesta och alla artiklar har jag inte gått genom för att efteranalysera men jag tog en titt på våra förstasidor, vilka oftast avspeglar huvudartikeln i tidningen.
Är det mycket politiker på framsidan som vissa påstår? Hur är det med fördelningen av kvinnor och män?

Jag tog en titt och summerade lite.
Det har varit människor på alla framsidor utom ett i mars där Beslag Designs nya fastighet fick fronta. Den är förresten nästan klar nu så åk förbi och se om ni tycker den är lika fin i verkligheten som på bilden.
På några framsidor har det varit grupper av människor där det mer handlat om en tillställning än om någon eller några specifika personer. De bortser jag från när jag räknar antal män och kvinnor.

På 48 procent av framsidorna har det funnits minst en man.
På 44 procent finns minst en kvinna.
På 20 procent finns både kvinna och man.
På 14 procent av framsidorna finns politiker.
På 20 procent har det handlat om sportprestationer.

En sak jag noterade är att det är oftare män som gör saker i grupp. Kvinnor är till större delen individuella i det som vi rapporterar om.

Nu gör Bjäre NU ett uppehåll på två veckor och återkommer i era brevlådor 18-19 januari. Då hoppas vi att ni ska bli positivt överraskade av 2020-års första upplaga.

Ni vet väl att alla nummer av Bjäre NU finns att läsa i sin helhet på webben. Klicka på ”Tidningen” så ligger alla där.

Trevlig läsning och Gott nytt år!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU