Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2020-07-10 KL. 10:44

Tennisfesten som uteblev

Tennisfesten som uteblev

Nu hade vi varit mitt i tennisveckorna om inte corona hade ställt till det för alla större evenemang. Läktarna på centercourten hade förhoppningsvis varit fyllda av tennisintresserad publik. Restaurangerna varit fulla och sponsoreventen hade avlöst varandra. Nu är det ett annat typ av år. En sommar på Bjäre utan tennis.

Men det är inte hela Bjäre som påverkas av tennisen, det är ganska fokuserat runt just Båstad, även om de extra besökarna också ger sig ut på andra äventyr under tiden de spenderar här. Men tomt på folk är det ju inte. Många semesterfirare har hittat till Bjäre, det märks överallt. Och med detta kommer att det är fler på samma yta och med trängsel som konsekvens.

Senaste tidens sämre väder har gjort att det är svårt att få plats på de regnsäkra ställena. Uteserveringar blir inte lika lockande i regn och blåst, om de ens har öppet. Vi får väl hoppas på bra väder så alla kan ta till vara på Bjäre och sprida ut sig utomhus på ett cornasäkert sätt. Men vädergudarna är svåra att kontrollera.

Kanske är det klokt att tänka lite tvärt om mot alla andra, eller i alla fall försöka. Åk till matbutiken när ni tror andra inte gör det, rucka lite på lunch och middagstider så fler får möjlighet att besöka caféer och restauranger, åk inte till den stranden där det brukar vara mest folk och så vidare.

Stay safe!
Håll avstånd!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU