Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-07-27 KL. 18:05

Tennisvecka med något för de flesta

Tennisvecka med något för de flesta

Jag har varit halvledig under en tid och varit värd till hitresta vänner och samtidigt tagit del av Båstadsommarens utbud både dag- och nattetid. Det ger ett utmärkt tillfälle för att reflektera över hur Båstad upplevs även från utomstående.

Under en av de mest hektiska tennisdagarna tog jag med dottern och vännerna ner till hamnen för att fiska krabbor under några timmar. Det var många barnfamiljer som gjorde samma sak och det nappade hela tiden. Krabborna åkte upp i hinkar och ner i vattnet igen. Såklart blev det bad i havet både innan och efter. Från de stora yachterna som låg i hamnen var det små tecken på liv under dagen.

Efter bad och krabbfiske väntade lunch på en av mina för året nya favoritkrogar i hamnen. Vi fick vänta runt tio minuter innan vi fick bord men det var ok.

Sen var det dags för att gå på tennis och se när Fognini trots sitt dåliga temperament besegrade Mikael Ymer. Matchen var spännande och kunde mycket väl slutat annorlunda vilket skulle varit en riktig skräll. Läktarna var nästan fulla och publiken bestod av väldigt blandat folk. Gamla, unga, Båstadbor, turister, uppklädda och vanliga tennisintresserade.

Efter stillasittande tennisunderhållning i solen vill barn (och även vuxna) ha glass och det finns det gott om i området. Med lokalproducerade stora glassar kollade vi in den största båten Queen of Sheba som inte fick plats i inre hamnbassängen utan låg vid yttre piren. På den brittiskflaggade chartrade båten var det lugnt. Lite folk som njöt av solen och värmen.

Till kvällen bestämde några av oss vuxna för att gå ut och äta. Bord för fyra på en av de populära restaurangerna gick att bokas utan att ha några genvägar. Den otroligt proffsiga personalen pusslade lite och en underbart god middag kunde intas medan solen gick ner.

Vid den tiden började festprissarna komma ut, de som vill trängas på nattklubbarna. Vi valde ett lite mer vuxet ställe efter middagen där det också var mycket folk men behagligt. Efter snabbis in på det mest besökta stället i hamnen cyklade vi sent i natten hem och var mycket nöjda med dagen.

Reflektionen jag gör över en dag i hektiska tennisveckan är att det finns plats för alla och att de med olika intressen inte stör varandra. De soldyrkande badarna på stranden har det bra, krabbfiskande barn likaså. Tennisintresserade njuter av tennis. De som bara festar på nätterna gör just mest det. Restaurangerna har fullt och levererar goda minnen till turisterna. I vimlet är det leende människor.

Till skillnad från en krönikör i en annan tidning som tyckte att allt i Båstad är vitt och efter dåliga upplevelser valde att åka hem (utgår då från att denna inte hade Båstad som hem) så tycker jag att Båstad verkligen passar alla även under tennisveckan. Var och en bestämmer vad det är som de vill göra och kan göra det.

Visst har det varit långa köer till både mat- och glasställen men det är det nog på de flesta turistorterna under denna varma sommar. Jag vet att krögarna inte vill något hellre än att servera och ge bra service till så många som möjligt. Tack till er! Ni har inte direkt semester när alla andra vill njuta av sin.

Glad sommar!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU