Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2019-09-06 KL. 10:28

Tunnel under Båstad?

Tunnel under Båstad?

Visst är det viktigt att de som ska ta besluten vet hur det ser ut i verkligheten. Att de lyssnar på andras verkligheter och tar reda på vilka behov och utmaningar som de står inför. Detta var något som Båstads kommunfullmäktigepolitiker fick göra när presidiet hade arrangerat en busstur för att besöka platser och föreningar på Bjäre. Tänk om alla politiker, inte bara de i Båstad, gav sig ut i verkligheten och tittade på hur det ser ut, då hade det kanske inte varit så mycket vitt skilda åsikter om hur det står till med saker och ting.

Under veckan som gått har kommunen ändrat tillbaka trafikreglerna till hur det brukar vara större delen av året. Det är lite skönt kan jag tycka, och bra att kommunen gör ansträngningen att skylta om och ändra regler. Det är ju bara en begränsad tid som vissa regler måste gälla för att det är så mycket mer trafik. Sen när lugnet lägger sig är det skönt att få lite mer frihet.

På tal om trafiken så klagas det på vissa håll rejält på trafiksituationen och köerna som varit i sommar, och flera somrar innan. Det är ett svårlöst problem då vägnätet ser ut som det gör. Någon hade för några år sedan föreslagit en tunnel under Båstad så de som skulle passera tätorten kunde åka ner i den vid Entré Båstad för att komma upp vid rondellen vid Italienska vägen. Orimligheten i det förslaget förstår nog de flesta men ibland är det just när man tänker väldigt ”out of the box” som frön till något bra gror.

Trevlig läsning!Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU