Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-04-26 KL. 14:19

Två sidor på ett mynt

Två sidor på ett mynt

Vår intervju med Kristina Geiger i förra numret har väckt känslor hos många. Vi kan konstatera att det finns väldigt många olika uppfattningar och upplevelser om vad som sker och har skett i kommunhuset. Nu var intervjun med Kristina just en intervju och ingen granskande objektiv artikel. Hon fick säga sin version av hur saker och ting var. Vi välkomnar andra att komma med synpunkter och kanske en annan upplevelse av hur saker ligger till.

Vi har senaste åren blivit fler invånare i Båstad och det ser ut att fortsätta enligt den nya befolkningsprognosen som kommunen tagit fram. Se sid 4. På många ställen runt om på Bjäre byggs det och när dessa och de framtida planerade byggena står klara kommer det garanterat bli fler i kommunen. Mer än 2000 fler under de kommande tio åren spår kommunen. Det blir en utmaning för skola, vård- och omsorg, infrastruktur med mer. Att kommunen planerar för denna inflyttning redan nu är klokt men frågan är om de hinner med.

När vi blir fler i kommunen borde även antalet hundar och hundägare öka. Hoppas då vi alla kan samsas med våra djur både på offentliga platser och i naturen. Löst springande hundar där de borde vara kopplade har nog de flesta på Bjäre träffat på. Att det är respektlöst mot omgivningen råder det inga tvivel om. ”Min hund är snäll och gör ingen något illa” säger hundägarna till sitt försvar. Efter det hänt något byts det till ”min hund har aldrig gjort något sånt här förr”. Som om det spelar någon roll den dagen någon blir biten eller trillar av cykeln efter att krockat med en lös hund. Även om hunden inte gör något farligt eller någon direkt illa så finns det hundrädda som kan bli väldigt rädda av att se en lös hund på fel plats.

Det finns regler kring var hundar ska vara kopplade och var de får vara lösa. Dessa borde följas för allas trevnad. Det är bara att gå in på kommunens webbsida och söka på ”hund” så finns alla regler där.

Sen har vi hundbajset. På Facebook står ofta kommentarer från upprörda personer som hittar bajs mitt på cykelvägar och slängda hundbajspåsar i naturen. Tänkte nu hundägaren inte plocka bort bajset är det väl bättre om det får ligga fritt och återgå till naturen än att kapsla in det i en plastpåse och kasta i naturen. En påse som inte kommer brytas ner av naturen på länge.

Trevlig läsning!Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU