Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-12-06 KL. 19:05

Två veckor till jul – ännu kan ni hjälpa

Två veckor till jul – ännu kan ni hjälpa

”Tiden går fort när man har roligt” är ett gammalt talesätt som stämmer i allra högsta grad. Vart hösten tog vägen har jag ingen aning om. Eller någon aning har jag. Vi har helt enkelt gjort massor av tidningar och bidragit med intressant läsning till alla på Bjäre med omnejd. Det tycker vi är kul och då går tiden fort.

Helgen över första advent var det många julmarknader och de flesta verkar varit lyckade. Vi stod på Mariatorget och samlade in julklappar till barn och barnbarn vars anhöriga har svårt att få ihop ekonomin om julklappar skall inhandlas. Vi gör det i samarbete med Fyrens församling som står för att se till att julklapparna hamnar hos de som är i behov av det. De har även kontakt och samarbete med socialtjänsten i Båstad för att rätt personer skall få möjligheten att ge sitt eller sina barn en present de i vanliga fall inte skulle haft råd att köpa. Den som känner behov av hjälpen kan kontakta Fyrens församling direkt.

Vi tackar alla som hittills kommit och lämnat klappar. Än finns möjligheten att göra en god gärning till någon mer behövande på Bjäre. Köp en ny julklapp, slå in den och sätt en lapp med vilket typ av barn som klappen passat till. Till exempel ”Flicka 6-10 år” eller skriv helt enkelt vad det är i paketet. Skriv på en lapp som går att ta av.

Klapparna kan, fram till 20 december, lämnas till oss på redaktionen i Dala eller på turistbyrån i Båstad eller direkt till Fyrens församling på Friluftsvägen.

Passa på att hjälpa någon i vårt närområde som behöver det. Jag lovar att det ger en bra känsla i själen!

Genom att samarbeta och ta hand om varandra och vårt härliga Bjäre kan vi alla bidra till kommunens vision ”Ett bättre sätt att leva”. En vision som den nya styrande Samverkan för Bjäre ofta återkom till när de presenterade sin budget för 2019 och plan för 2020-2022.

Om deras budget kan ni läsa på sidan 4. Mycket satsningar ska de göra och några besparingar. Synar man siffrorna så förlitar även de sig på att stora intäkter skall komma från exploateringsverksamheten med tomtförsäljningar med mer. Hur det verkligen kommer gå med tomtförsäljningar borde vara svårt att veta på förhand. Dessutom har vi inte fått någon ny regering i Sverige än som kanske kommer att ge delvis nya spelregler. Jag tror att Båstads nya politiska ledning har tänkt till så mycket de kan, precis som tidigare styre försökt göra. Under 2019 ser vi om utvecklingen går i den riktningen som budgeten är anpassad för.

Stressa nu lagom de två veckorna som är kvar till julafton. Det är inte stressen som skall firas med grönkål och julskinka utan jullugnet.


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU