Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-02-15 KL. 11:12

Tycker det flyter på bra

Tycker det flyter på bra

Om man vänjer sig med att ha det bra så kan det vara lätt att glömma hur det kan vara på andra ställen och leta småfel i paradiset. Detta gäller många saker för oss på underbara Bjäre där vi har det så mycket bättre än det är på många andra platser.

I detta nummer skriver vi om hur politikerna tänkt besluta runt förslagen om att ändra på reglerna på några av de mest populära och välfyllda parkeringarna på Bjäre. Det är då några parkeringar i Båstad samt hamnparkeringen i Torekov.

Ännu är det inte avgjort exakt hur det blir men förvaltningen hade flera förslag på att avgiftsbelägga parkeringar som idag är gratis om man bara lägger fram sin p-skiva och ser till att inte stå parkerad för länge. Riktigt så långt ville inte politikerna dra det än. Många på Bjäre är trots allt beroende av att använda bilen då få har en buss som går utanför deras hus.

På sommaren vet alla som försöker köra och parkera främst i Båstad att det kan vara ganska svårt. Det är just därför som det finns andra regler för både parkering och trafik under sommaren. Det är en väsentlig skillnad i trafiktäthet och jag är glad att kommunen orkar med att ha just skilda regler på sommaren så vi inte har hårdare regler under höst, vinter och vår än vad som krävs för att allt ska flyta på.

Själv är jag född och uppvuxen i Stockholm och glad Båstadbo sedan tio år. Jag har det färskt i hjärnan hur eländig trafik- och parkeringssituationen är där ALLTID. De köerna som vi kan svära i på Köpmansgatan på sommaren när alla ska till eventen samtidigt är en helt vanlig kö till jobbet för folk i huvudstaden. Men där pågår den mil efter mil. Varje morgon och eftermiddag. Självklart inget att eftersträva men faktum är att det är så lugn trafik och går så enkelt att parkera i Båstad större delen av året så de som klagar kanske har börjat bli lite för bortskämda.

Något jag undrat under många år är varför det inte på sommaren kan göras en parkering mellan E6 och Båstad med vidare busstransport av folk till hamnen, tennisen och stranden. Just för att inte alla ska behöva köa sig genom hela tätorten för att komma till Prästlidens parkering. Med fler och fler evenemang kommer det troligen fler och fler gäster. En sån infartsparkering kanske behöver komplettera upp Prästliden framöver. Nu vet jag att det finns fler som tänkt den tanken och önskar hitta en lösning. Vissa har viskat saker till mig. Men jag ser fram mot ett skarpt förslag att få skriva om!Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU