Klik venligst
LEDARE 2024-04-14 KL. 07:00

Utan tips blir vi ganska bleka

Av Per Brolléus

Utan tips blir vi ganska bleka
Per Brolléus, Chefredaktör på Bjäre NU. Foto: ByMija

I över 30 år har jag jobbat inom media. Och det har gått ganska bra. Och att det har gått ganska bra beror egentligen bara på en enda sak – jag har fått exceptionellt många tips.

Utan tips blir media mest ett rabblande av sånt som redan ”är ute”, sanningar som redan är spridda, saker som hänt som många redan känner till. Kan förvisso vara intressant, men vi vill mer – och du som konsumerar oss är värd mer.

Men vad är då ett tips? Tja, det behöver inte vara ett avslöjande av Uppdrag Granskning-storlek, det behöver inte vara något som gör att en sportchef får sparken eller att en person får fängelse för det hen gjort. Nej, ett tips kan vara hur stort eller hur litet som helst och det är kanske just de där riktigt små tipsen som är de allra viktigaste – för just sådana små tips sitter precis varenda person inne med.

Du gör det. Din fru gör det. Din granne gör det. Din bästa kompis gör det.

Du/ni/alla vet sådant som fler borde få veta. Det stora problemet är bara att det är ganska få som vet hur man gör.

Det är svinenkelt.

Du skriver ett mail till oss, till Bjäre NU, berätta vad du vet, var beredd på att få någon kontrollfråga tillbaka – sen kör vi. Och nej, du behöver aldrig synas i det som sedan blir en artikel, ett facebookinlägg och som dessutom annan media nappar på.

Bjäre NU är närmast dig av all media. Vi kan varenda gata i Båstad, i Grevie, i Östra Karup, i Torekov eller vilken lite by som helst på den här udden. V har otroligt bra kännedom om vem som är vem och vem som rimligen borde stå till svars för det du tipsar om.

Du har tipset – vi gör resten.

Ganska enkelt upplägg.

Så tipsa mig eller Peter eller Carina. Men inte minst: Tipsa de som har tipsen att tipsa oss. Det som sägs på fikat på jobbet, någon berätta något som uppenbart är för jäkligt eller otroligt roligt eller udda eller spännande. Tala då om för den personen att han eller hon ska höra av sig till oss. Många gör det redan, men många fler är välkomna.

Hur man gör? Ja, du mailar bnu@bjarenu.se.

Svårare är det inte. Ha en fin vecka. Hej.

Per Brolléus

Chefredaktör Bjäre NU