Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-05-24 KL. 09:34

Vad kul det är att få berätta om era projekt!

Vad kul det är att få  berätta om era projekt!

En av alla de roliga sakerna med att göra tidning är att jag får träffa så mycket initiativkraftiga personer. De handlar om vittskilda projekt som sätts till liv och många gånger ger fantastiska möjligheter för Bjärebor i alla möjliga åldrar.

Det handlar om DNA-märkningsprojekt för att minska brottsligheten, skapande av nytt Padelcenter, olika insatser för att hjälpa nyanlända in i samhället, nya sporttävlingar så som Swimrun, jobbet med att bevara Båstads historia i arkivet med mer.

Senast var det pulsprojektet i Västra Karups skola som ni kan läsa om i detta nummer. Ett projekt som rektor Peter Dahlberg var initiativtagare till och som verkar ha slagit väl ut hos både elever och lärare.

Var detta projekt något som skolan var tvungen att göra? Inte alls. Det handlar om att rektor och lärare hört talas om liknande satsningar och ville genomför dem själva. Det kostade självklart lite pengar att skaffa utrustning men det krävdes mer i form av engagemang från de drivande. Allt för att eleverna förhoppningsvis skulle få ännu bättre förutsättningar för att klara skolan bättre.

Jag vill ge en stor eloge till alla ni som engagerar er för att ge något till samhället och våra Bjärebor!

Självklart ska jag inte glömma alla de som utan ersättningar hjälper till i alla idrottsföreningar och som är en förutsättning för att dessa ska kunna drivas. Ert engagemang är guld värt även om det inte handlar om nya projekt!

Om du nu tänker: ”Men vårt projekt och det vi engagerar oss i har inte tidningen uppmärksammat” så kan det vara för att vi inte vet allt så låt oss i så fall få reda på vad det är ni gör. Våra kontaktuppgifter finner ni nedan.

Sen måste jag tipsa om att om du är nyfiken på hur Båstads politiker resonerar vad gäller näringslivsfrågor och företagande så bör ni komma på valdebatten som sker i kongressen på Hotel Skansen den 31 maj. Läs mer om den på bastad.com/naringsliv.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU