Klik venligst
LEDARE 2023-12-24 KL. 13:00

Vi gjorde det och vi gjorde det tillsammans

Av Joakim Ormsmarck

Julen är här och årets julklappsinsamling är nu avslutad. Alla julklappar och presentkort är utdelade till familjer runtom på Bjäre. Som vi kunnat berätta om tidigare här i tidningen var det i år lite svårare att få in gåvorna men till sist lossnade det rejält.

Vi gjorde det och vi gjorde det tillsammans

Ett stort tack till alla er som kommit till redaktionen och lämnat julklappar och presentkort. Alla har jag inte hunnit prata med men när tiden funnits har jag passat på att byta några ord.

Många av er har lyft frågan om det inte hade gått att hitta sätt att arbeta tillsammans och hjälpa våra medmänniskor under hela året.

Tanken att skapa något mer organiserat har funnits under en längre tid men som allt annat handlar det om att hinna med och att det alltid måste finnas några eldsjälar som håller i allt. Med detta sagt så hoppas jag att jag om ett år, när denna text skrivs, kan konstatera att 2024 var året då vi lyckades skapa Bjärenbor hjälper Bjärebor på årsbasis.

Vill du vara med så hör av dig!

I veckans tidning hittar du lokala julhälsningar från företag på Bjäre.

Tillsammans har dessa bidragit med gåvor som omsatts i hundratals julklappar och presentkort. Ett stort tack till er alla!

Tack till Susanne Hansen på Fastighetsbyrån som även i år byggde ett pepparkakshus som efter sedvanlig budgivning bidrog med 8500 kronor till insamlingen.

Samtidigt såklart ett varmt tack till GRAM GROUP som hade det högsta budet och därmed numera är ägare till Centercourten i ätbart skick.

Tack till ICA Supermarket som valde att skänka presentkort på 5000 kronor som nu delats ut för att ge familjer som behöver lite extra stöd en hjälpande hand inför helgerna.

Tack till Lions som i år valde att stötta vår insamling med hela 10 000:- som nu gått till att förgylla julen för familjer runtom på Bjäre.

Tack till Fresh Kids och Daniel Norling som kom med bilen fylld av mjuka paket som jag är övertygad om nu kommer att bli älskade av de barn som hittar dessa under granen.

Tack till Ladan som generöst rabatterat alla våra inköp så att de insamlade pengarna räckt till ännu mer och ännu fler julklappar!

Tack till alla er som swishat era gåvor – varje krona har omsatts i julklappar och presentkort!

Slutligen ett stort tack till Fyrens Församling med Krister Lilja som hela Bjäres jultomte som sett till att alla dessa gåvor nått ut till de som behöver dem. Det arbete ni gör för Bjäre under hela året betyder väldigt mycket för de människor ni hjälper. Ni är hjältar på riktigt!

Med dessa tacksamma ord tackar jag er alla!