Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2017-10-20 KL. 18:58

Vi lyfter frågorna!

Vi lyfter frågorna!

Företag och företagande är viktigt. Att folk har sysselsättning och ett jobb att gå till är en av grundpelarna för ett väl fungerade samhälle. I Båstad finns förhållandevis många företagare. Det är både stora och små företag inom många olika branscher. Bonden och odlaren som brukar Bjäres jordar är lika mycket företagare som byggföretagen, handlaren, konsulten, restaurangägaren och HiTech-business som Nolato bedriver i Torekov.

I förra numret redovisade vi resultatet från Svenskt Näringslivs kommunranking med avseende på företagsklimat. Där drog bemötandet från Båstads kommuns tjänstemän och politiker ner betyget. I detta nummer har partierna i Båstad fått ge sin syn på hur de vill jobba framgent inom denna fråga.

Vi kommer framöver att fortsätta belysa viktiga frågor i vårt närområde och sedan ta tempen på hur politikerna tänker. Ämnen som kommer att behandlas är bland annat skola, vård och omsorg, byggande, invandring och integration, hållbar utveckling, levande bygd, äldrevård och självklart trygghet och säkerhet. Detta för att ni läsare ska kunna bilda er en bra uppfattning om vilka ni vill sätta vid rodret i det kommande valet.

I september tillträdde Båstads nya kommunchef Kristina Geiger, som är nyfrälst Bjärebo, som med fräscha ögon tar sig an kommunens högsta tjänstemannaposition. Nu har hon blivit varm i kläderna och bildat sig en uppfattning om vad hon vill utföra. Det saknades aldrig svar på tal när vi träffades. Hennes insikter och tankar delar vi med oss till er och välkomnar henne till Bjäregemenskapen.

Med stort engagemang från många ideellt arbetande håller nu Bygdegården i Östra Karup på att renoveras. Utan alla hjälpande händer skulle det inte vara möjligt. En stor eloge till alla ideella föreningar som gör heroiska insatser!

Vi har tidigare i BjäreNU skrivit om både föreningar och författare som med sitt arbete bidrar till att BjäreFRAMTID ska få ta del av BjäreFÖRR så historian bevaras. Vi vet självklart att det finns fler än de vi skrivit om hittills som gör stora insatser. Har du ett intressant projekt på gång så tveka inte att höra av dig till oss och berätta om det!

Tack för ert intresse! Glöm inte att lämna tidningen till återvinning så vi bidrar till återvinningens miljövänliga kretslopp.


Peter Jakobsson