Efter en idé från Lars Sternmarker samt initiativ från Lars Henningsson har en intressegrupp av medlemmar i Båstad GK grundat en plattform för Båstad’s GK’s nyblivna LPGA (World Tour) spelare Linnéa Johansson.

Det initiala målet var att genom, gåva, sponsring samt aktiviteter under november och december månad säkra 50 procent av Linneas kostnadsbudget för första året på LPGA. Allt i syfte att Linnea omgående skall kunna anställa obligatorisk caddie, träna golf och fys med de bästa, samt resa och bo väl.
– Med min bakgrund med över 30 år i branschen av att jobba med golfproffs så vet jag att det är väldigt viktigt att en spelare kan stå på banan och slå sitt första slag på nya touren utan att känna sig orolig för ekonomin. Vi vände oss till hängivna golfare och vänner på Båstad GK som vi tänkte ville ställa upp, förklarar Lars Sternmarker.

Gruppen Family & Friends har endast Linnéas bästa i åtanke. De har inte några krav på återbäring eller vinster utan det handlar om att Linnéa ska kunna förvalta möjligheten som ges till träning och spel och kan fokusera på det som är hennes uppgift som golfproffs.
– Vi planerar att ha seminarium, clinic och träning med henne när hon är hemma, i mån av att hon har tid, säger Lars.

Detta är i första hand en satsning nu under första året. Hur det eventuellt kommer bli framöver vill de inte sia om just nu.
– Jag och Lasse Henningsson tycker det är fantastiskt att vi fått ihop ett gäng som ställer upp och stöttar på ett osjälviskt och generöst sätt.

Lars Sternmarker har tidigare, i egenskap av vd för Mark McCormacks IMG, arbetat med golfproffs som Annika Sörenstam, Lotta Neuman, Helen Alfredsson med fler. Just detta upplägg är något helt nytt.
– Det visar på att det finns personer med koppling till Båstad som verkligen bryr sig och vill stötta Linnéa. Vi är alla stolta över att klubben har en spelare på LPGA och vill att hon ska få bra förutsättningar, säger Lars.

Nu har de nått målet för denna satsningen men stänger inte dörren om det skulle vara fler som är intresserade av att stötta Linnéa.
– Vad som händer kommande år får vi se. Är det fler som är intresserade får de gärna kontakta mig, avslutar Lars Sternmarker.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON