Många ska samsas på samma plats

454

Nu är sommaren i Båstad igång på allvar. Veckan efter midsommar sattes starten för eventsäsongen med besked. Kammarmusikfestival, cykel-SM, Swedish Padel Open och på Drivan spelades det Next Generation tennis. Detta samtidigt som semesterfirare anländer till vår fina Bjärehalvö.

Det är härligt att se alla som roar sig och trivs i vår miljö. På vissa vägar blir det dock lite trångt. Köpmansgatan genom Båstad blir en långsam slingrande orm av bilar när många försöker förflytta sig samtidigt.

Att vi inte har några trafikljus i kommunen är något som jag som ex-Stockholmare tycker är underbart. Trafikljus i varje korsning är verkligen inget att eftersträva. Men när trafiken ser ut som den gör nu och under kommande sommaren så måste alla se till att hjälpa till för att det ska flyta på och vara säkert.

För det första. Om ni kan skippa bilen och välja cykel eller andra transportsätt så gör det. Det är bättre både för miljön, personliga välmåendet och plånboken. Det går en gratis buss varje dag från Riviera via Båstad till Norrviken. Det är bara att hoppa på och åka.

För det andra. Om ni ska köra genom Båstad så var vänliga och säkra trafikanter. Släpp in bilar som står vid korsningar och visa hänsyn till gående och cyklister. Man måste inte täppa till bara för att man har trafikregeln på sin sida. Släpp in en bil, svara på den tackande vinkningen och känn att du gjort något för någon annan. Det är så enkelt och får trafiken att flyta på.

Nu börjar tennisen. Två veckor av tennisfest i Båstad som många ser fram mot. Först ut är damerna och det är gratis hela veckan. Passa på att heja fram de framtida talangerna mellan doppen i havet.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU