Måste det verkligen göras just nu?

Alla uppoffringar som vi nu måste göra, gör vi främst för varandra.

526

Livet är inte som det brukar vara. Alla måste anpassa sig och göra uppoffringar för rådande krisen med coronavirusets framfart med sjukdomen covid19 i kölvattnet. Detta gäller både de som är friska och de som känner symptom. Förhoppningen är att smittspridningen inte ska bli för snabb helt enkelt. Detta borde nu alla veta efter flera veckor där corona varit det centrala ämnet i alla nyhetssändningar och de stora tidningarnas rapportering.

Nu när det är kommande påsktider kanske man då får tänka genom om saker verkligen måste göras som det brukar just nu. Släktsammankomster och resor går faktiskt att skjuta på framtiden. Förhoppningsvis kommer Sverige och resten av världen genom pandemin och saker kan återgå till det normala. Då är det läge att göra det som inte gick under påsken.

Sen vill jag värna om att vi är snälla mot varandra och accepterar att friska personer får komma ut och göra sina ärenden och njuta av naturen, oavsett var de kommer från. Vi vill ju att friska personer ska fortsätta att spendera pengar i våra butiker och restauranger så de kan finnas kvar även efter krisen.

Men glöm inte bort att stanna hemma om ni känner symptom.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU