MAT & DRYCK 2023-03-27 KL. 10:00

Gästspel i påsk

Av Joakim Ormsmarck

Anders Isaksson har arbetat Paris, New York och Köpenhamn och har erfarenhet från ett flertal Michelinkrogar. Han har tagit silver i Årets Kock och Culinary Olympics och tävlat i Bocuse d’Or och det är likväl bar en bråkdel av hans CV. Dessutom har han tillbringat somrarna i Skummeslövsstrand.

Gästspel i påsk
Foto: David Thunander

På påskafton gästspelar Anders Isaksson på Sand i Båstad där gästerna kommer att få slå sig ner vid chef’s table och avnjut 8 serveringar med kulinariska rätter – snacks och en 5-rätters meny komponerade och tillagade av Anders Isaksson med Sands kockteam. I skrivande stund är det i princip fullbokat men det finns fortfarande en chans att knipa en plats.

Anders, vad är det ni ska hitta på?
– Det blir en hel meny med fem fullständiga rätter och till detta snacks. Totalt är det 32 platser kring bordet. Ett alternativ för de som vill njuta av påskafton men kanske inte så traditionellt med sill och ägg.


Foto: David Thunander


Skippar ni påsktemat helt?
– Nej det blir en del ägg, bland annat i första rätten som består bland annat av en äggcreme. Sedan blir det påskanka från Munka Ljungby vilket är lite kul eftersom det är hyfsat lokalt. Jag har använt mig av deras anka i kocklandslaget innan och jag vet hur bra den är.

Är det första gången du gästspelar på Bjäre?
– Det är det faktiskt, jag har varit i Skummeslövsstrand under hela min uppväxt och idag har vi hus där så jag har varit mycket i Båstad men aldrig i köket om man säger så. Men en tur till Ladan och lite annat blir det alltid.

För den som lyckas knipa en åtråvärd plats vid bordet väntar helt klart en upplevelse som kommer att presenteras av Anders löpande under kvällen.
– Jag har såklart mitt fokus i köket men kommer att komma ut vid varje rätt och berätta om den och lite kring min filosofi kring maten.


Foto: David Thunander