Klik venligst
MAT & DRYCK 2021-05-14 KL. 08:30

Nya Verandan har öppnat

Av Peter Jakobsson

Tidningen har tidigare berättat om Karin Bengtssons och hennes familjs nya satsning på Verandan vid Malenbadet. Efter en omfattande uppfräschning är det nu öppet.

Nya Verandan har öppnat
Karin Bengtsson driver nya Verandan.

– Det känns jätteroligt, spännande och lite nervöst att göra detta. Jag har haft en paus från denna bransch i 20 år och det är kul att vara tillbaka, säger Karin Bengtsson.

Förra året var det ingen krog på terrassen som vetter mot havet vid Malenbadet i Båstad. Den tidigare krögaren på platsen drog sig ur strax innan öppning. Då blev det en tillfällig lösning för att kunna ge service till de som badade på badet. Nu är hela krogen öppen och Karin har lagt mycket krut på att fräscha upp och bygga om.
– Vi har målat och renoverat, rivit väggar och byggt nytt kök. Terrassen har vuxit och matsalen inne har också blivit större, berättar Karin Bengtsson under smygöppningen.

Tanken var att de skulle öppna till Kristi himmelsfärd men eftersom de låg så bra till med allt blev det en smygöppning helgen innan.
– Allt är nytt här. Det är ny personal, nytt kök, nytt kassasystem och nya funktioner. Vi behövde köra in oss lite och se så allt kan flyta på innan vi bokar på för fullt, förklarar Karin.

Restaurangen kommer vara öppen dagtid alla dagar Malenbadet har öppet. På dagtid finns luncher, kaffe, fika, glass och mackor.
– Man kan sitta här hos oss eller ta med in till badet om man är där och badar. Vi kommer även ha sallader och andra nyttiga alternativ.

På kvällarna erbjuds tapas i olika former samt à la carte med förrätter, varmrätter och några desserter.
– Det är ingen fine dining utan vällagat till rimliga priser. Kött, fisk, pasta och sallader utan krångel.

På Verandan kombineras mat och dryck med ett underbart läge och utsikt mot havet. Förhoppningsvis kan sommarens solnedgångar njutas om servering efter 20.00 tillåts till sommaren.
– Jag har sagt tidigare att Verandan är ett ställe där man ”hygger sig”. Tror skåningar och danskar förstår uttrycket men det är ett ställe där man mår bra och njuter av livet helt enkelt.
Som alla restauranger måste göra så är det glest mellan borden så som restriktioner kräver. Ändå finns det plats både ute och inne för en hel del.

Under försäsong fram till midsommar kommer det vara öppet kvällar torsdag till lördag. Sen under sommaren kommer det vara öppet alla dagar.
– Så är tanken nu men vi är lite flexibla för att hitta det som passar. Hur länge det blir öppet i höst avgörs av hur Båstadsborna besöker oss.

Till vintermånaderna kommer det dock vara stängt.
– Det är inte vinterisolerat här så de kallaste månaderna kan vi inte ha öppet.

Text & bild: Peter Jakobsson