Klik venligst
MAT & DRYCK 2022-09-27 KL. 08:00

Skansens barchef är topp tio i världen

Av Joakim Ormsmarck

Bartendertävling World Class 2022 har just avgjorts i Sydney, Australien. Bland världsfinalens tio bästa bartenders finns en bekant från Bjärehalvön. Det är Daniel Seehuusen, till vardags barchef på Hotel Skansen och GRAM Group i Båstad, som alltså tillhör världseliten i sitt gebit.

Skansens barchef är topp tio i världen
Daniel Seehuusen är korad topp tio i världen inom sitt yrke som bartender. Foto: Anders Sällström

I ett pressmeddelande från GRAM Group kommenterar Daniel de nya framgångarna.
– Det känns såklart fantastiskt skönt att de senaste sex månadernas ansträngningar och slit har gett resultat, säger Daniel Seehuusen. Det har blivit en hel del tävlingar genom åren, men ingen har ens varit närheten av att vara så utmanande som denna.

Daniel Seehuusens resa till topp tio i vad som brukar kallas "VM i bartending" startade redan i februari, då 10 000-tals bartenders sökte till tävlingen. Genom att återvinna grapefruktskal från restaurangernas kök och använda sig av lokala smaker i sin ”Bjäre-gimlet” tog sig Daniel från svenska finalen i Stockholm till nordisk final i våras. Därefter väntade deltävlingar i Köpenhamn och efter mycket omtanke och slit gick Daniel vidare till världsfinalen i Sydney.

Under finalveckan utvärderades de 50 landsfinalisterna i kunskapsprov, blindprov och presentationer som har mätt stresstålighet, arbetsstil, storytelling och framför allt smaksäkerhet och kreativitet. Till slut korades Daniel Seehuussen som en av världens topp tio främsta bartenders.


Två av de drinkar Daniel Seehuusen komponerade inför sommarens Båstad Magazine Foto: Anders Sällström


Daniel Seehuusen flyttade i vintras från Göteborg till södra Sverige för att arbeta som barchef på Hotel Skansen och GRAM Group. Hans ambitioner stannar inte i tävlingsarenan, utan omfattar även koncernens gäster och personal.
– Min vision är att göra Bjärehalvön till en cocktaildestination, säger Daniel Seehuusen. Hit ska man resa för att dricka cocktails och prova något nytt. Och här ska man söka jobb om man vill utvecklas inom yrket. Vara kreativ och lekfull i en miljö där den ena dagen inte är den andra lik.