MAT & DRYCK 2021-06-02 KL. 13:00

Snart öppnar Johanna och Daniel Continental Båstad

Ingen lär ha undgått att det är något på gång på Continental. Efter att Daniel Nadjafi och Johanna Engberg tillträdde fastigheten i våras har nu bostaden på plan två renoverats och nu är det bottenplanets tur. Arbetet går snabbt och snart kommer vi att kunna njuta av mat, dryck, bakverk och en hel del annat.

Snart öppnar Johanna och Daniel Continental Båstad

Arbetet pågår för fullt innanför de igentejpade fönsterna när Bjäre NU gör ett besök på det anrika caféet. Här ska Johanna och Daniel förverkliga drömmen om en mötesplats med internationell touch och riktigt hög kvalitet på det som serveras.
– Detta är egentligen Johannas projekt, inleder Daniel. Vi äger och driver detta tillsammans men jag fyller min tid på mäklarkontoret på andra sidan gatan så allt operativt håller Johanna i även om det såklart är ett teamwork också.

Att paret Engberg-Nadjafi en dag skulle stå som ägare till det gamla caféet var nog meningen. Här har Daniel haft sitt första sommarjobb när han som litet torkade borden på uteserveringen på morgnarna och här har Johanna hängt med kompisarna efter en sen kväll på Pepe´s Bodega under tonåren.
– Vi älskar verkligen det här huset och det känns fantastiskt att få vara med och ta det in i ett nytt århundrade på vårt sätt, säger Johanna. Genom mitt andra företag Petite Olivia kände vi att det finns en målgrupp som är beredd att åka ganska långt för att uppleva något annorlunda och på den vägen är det, nu skapar vi en destination med Continental Båstad.

Johanna berättar att hon när det var lagerrensning i den gamla butiken hade hela 1 150 kunder på tre timmar med långa köer som resultat i dessa restriktionstider. Men nu har butiken flyttat in på Continental och tanken är att kombinera butiken med maten.
– Butiken kommer att få en lite mindre yta denna sommar samtidigt som vi kommer att ha en eller två pop-up-butiker som håller till på glasverandan. I trädgården blir det försäljning av blommor och så kommer det att finnas en fotograf som man kan boka, berättar Johanna.

Men vad kan gästerna förvänta sig då? Duon är lite hemlighetsfull på den frågan men klart är att det blir bakverk av alla de slag kombinerat med lättare rätter, tryffelpasta och en hel del annat. Till detta såklart en bra vinlista och en hel del andra goda drycker.

Men när öppnar ni?
– Vi har inte satt ett fast datum ännu men i början av juli kommer vi att vara klara, skrattar Daniel. Vi vill att det ska vara lite av ett överraskningsmoment också men jag lovar att ingen kommer att missa det!

Text & Foto: Joakim S Ormsmarck