MAT & DRYCK 2021-09-13 KL. 20:56

Stjärna till Hotell Borgholm i Guide Michelin

Av Joakim Ormsmarck

Vid en TV-sänd presentation i Stavanger den 13 september meddelades vilka restauranger som får en stjärna i den prestigefyllda guiden som omfattar Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. Någon restaurang från Bjärehalvön finns inte representerad men väl en med ägande på halvön.

Stjärna till Hotell Borgholm i Guide Michelin

Hotell Borgholm ägs och drivs sedan 2019 av Christofer Johansson och Daniel Olsson. Den sistnämnda boende i Båstad och med ägande i såväl hotell som restauranger runtom i landet. Sedan hotellet grundades år 1972 har det varit känt för sitt nöjesliv och senare sin finstämda gastronomi under paret Karin och Owe Franssons ledning. I dag är Hotell Borgholm ett gastronomiskt hotell med en restaurang som från och med idag är belönad med en stjärna i Guide Michelin.

En stjärna i guiden betyder att restaurangen är en ”exceptionellt bra restaurang i sin kategori”.

- Jag är mycket stolt och lycklig. Det har varit en ytterst krävande tid under pandemin för oss på Hotell Borgholm, liksom för hela branschen, och ändå lyckas vårt team uppnå denna fantastiska utmärkelse. Jag är oerhört stolt över vårt arbete. Just nu har vi mycket att se framemot i utvecklingen av Hotell Borgholm, stjärnan i Guide Michelin ger oss energi och
förutsättningar att fortsätta vår resa. Nästa år firar hotellet 50-års-jubileum så det kommer att finnas anledning att fira lång tid framöver, säger Christofer Johansson, vd för Hotell Borgholm.


Christofer Johansson är VD och tillsammans med Daniel Olsson driver han Hotell Borgholm


Hotell Borgholm har tidigare haft en stjärna i guiden. Då leddes restaurangen av den tidigare köksmästaren Karin Fransson. År 2019 lämnade hon som sagt över till nya ägare och då följde stjärnan med henne, men nu kan Hotell Borgholm återigen pryda sin vägg med en stjärna i Guide Michelin.