Klik venligst
MAT & DRYCK 2023-06-05 KL. 09:14

Vinmässa intar Båstad

Av Jenica Paulsson

På senare år har dryckesproducenterna på Bjäre i det närmaste exploderat i antal. Idag kan vi njuta av lokalproducerat vin, kombucha, öl, must och olika typer av starksprit. När Bjäre Vin- & Dryckesfestival nu går av stapeln den 10 juni är det just det lokala som står i fokus. Plus en hel del till.

Vinmässa intar Båstad

Bakom den nya festivalen står Restaurang Sand och Hotel Skansen. Peter Thörne Modig är en av de som arbetat med mässan och han berättar hur allt började. 
– Jag har tidigare varit involverad i en liknande mässa i Åre och när jag i höstas inte hade tid och möjlighet att åka upp dit sa min kollega Robbin Almén något i stil med att om du inte kan åka dit får vi väl ordna en egen mässa och på den vägen är det, skrattar Peter.
 
Peter berättar att han sneglat på de svenska vinerna under en längre tid och att dessa också kommit att bli en viktig del av Sands vinlista. Nu bjuds de lokala vinmakarna in till mässan och med dem även en hel del andra, såväl med alkohol som alkoholfria alternativ.
– Det kommer vinproducenter från både Bjäre och Kullahalvön samt lokala producenter inom kombucha, öl, fruktdrycker och en hel del annat, berättar Peter. Sedan kommer även ett urval av våra andra leverantörer så det blir dryck från hela världen.
 Mässan pågår mellan 12 och 18 och går av stapeln i Gallerian uppe vid Centrecourten. Biljetter säljs för fullt via Tickster men den som missat att köpa behöver inte misströsta, det går att lösa entré även på plats.
– Det kostar 250 kronor och då ingår 8 dryckeskuponger, sedan går det att köpa fler kuponger för den som vill testa mer, säger Peter.
 
Målsättningen är att festivalen ska bli årligt återkommande berättar Peter och han säger att intresset varit stort från såväl utställare som besökare. 
– Det blir en härlig heldag med lounge, musik och såväl Sand som Pepe´s Bodega och nya Mamas har öppet, missa inte heller vår nya bar på taket, Rooftop Nest. Det kommer även att arrangeras två olika vinprovningar, vår hemsida uppdateras löpande så håll utkik där, avslutar han.