För 31 år sedan öppnade Thommy Henningsson Hälsostudion och har drivit verksamheten sedan dess. Nu är det dags för ett nytt kapitel då Caroline Vingren och Mikael Hurtig har tagit över gymmet.

– Vi har länge velat ta över och nu blev det möjligt, säger Mikael.

Caroline och Mikael är inga nykomlingar på Hälsostudion. Båda har jobbat på gymmet i över tio år. Nu kommer båda att jobba heltid på gymmet vilket gör att det kommer vara bemannat mer än tidigare.
– Vi kommer ha bemannat 8–19 måndag till torsdag och 8–12 fredag och lördag. Det är en förbättring från tidigare, säger Carro.

Duon har många idéer som de vill förverkliga på gymmet.
– Vi vill att det ska vara en upplevelse att komma till oss och träna. Då kräver det att miljön, personalen, maskiner, träningsutbud och lokaler ger ett komplett samlat intryck, förklarar Micke.
– Vi har massa idéer men till en början kommer mycket vara sig likt. Vi kommer göra lite småändringar, fixa grejer som aldrig blivit fixade och sånt, säger Carro.

Carro och Micke har länge jobbat nära kunderna och för ständig dialog med dem om vad de önskar sig.
– Vi vill rikta oss till många. Vi har en hög snittålder och de äldre vill vi behålla. När corona kom så var det en del äldre som var lite tveksamma till att gå och träna men vi började med uteträningar och det har varit en succé, förklarar Carro.

Under pandemitider så har många tränat i väder som de inte brukar träna i.
– För många blev enda alternativet till träning att det skulle ske utomhus och då har många insett att det går bra även i dåligt väder. Har man bara rätt kläder så går det ju bra, säger Micke.
– Vår dröm är att vi skulle kunna sätta ett tak över utomhusbanan så vi kan träna ute ännu mer, tillägger Carro.

Mikael Hurtig och Caroline Vingren tar ett naturligt steg och blir nya ägare till Hälsostudion efter att ha arbetat på gymmet i över tio år.

I Båstad finns det förhållandevis många gym för att vara en mindre tätort. Nästa år tillkommer ytterligare ett när Nordic Wellness öppnar gym i nya padelhallen som just nu byggs i Hemmeslöv. Konkurrensen hårdnar.
– Alla andra gym gör nästan samma saker. Det är gym med maskiner och kanske lite pass. Vi har det personliga och mer familjära träningarna. Sen är vår största konkurrent soffan. Om lite fler tog sig därifrån så finns det plats för ännu fler gym, konstaterar Carro.
– Vi har många olika typer av träningsformer och gruppass. Vi kommer behålla det som är bra och utvecklas med efterfrågan, tillägger Micke.

Att lämna gymmet blir en omställning för Thommy.
– Jag är nöjd på flera vis, jag har lämnat över en fin anläggning med stor potential. Känns som jag gett dem bästa förutsättningarna att fortsatta driva Hälsostudion med lokala passionerade ägare, säger Thommy.

Thommy sitter inte sysslolös. Nu kan han ägna mer tid till att sälja pulsmätningssystem och arrangera konferenser och events i träningsbranschen. Sedan en tid kör han även taxi.
– Att köra taxi passar mig bra, jag gillar att träffa nya personer. I taxin kan vem som helst dyka upp som kund. Det är roligt. Men allra viktigast är att jag har tid till mina pojkar.

På Hälsostudion är nya saker på gång med träningsprofiler som de i dagsläget inte kan avslöja detaljer kring.
– Det vi nu kan säga är att vi kommer lägga mer fokus på lite happenings typ träninsgshelger, afterwork-workout, frukostklubb med mer. Vi vill att det ska vara en social mötesplats och inte bara hård träning, berättar Carro.

Nu vill Carro och Micke fortsätta förvalta de 31 åren som Hälsostudion funnits på ett bra sätt, ta med sig historiken men sätta sin prägel och göra det bästa av träningsanläggningen.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON