Motionsdag med kändisutmaning

1300

Det börjar bli en tradition med motionsdagen på Örebäcksvallen på nationaldagen den 6 juni. I år blir det springlopp, fotbollsmatcher, fotbollstrixande, tipspromenad och en kändisutmaning. Första nyttjandet av nya friidrottsanläggningen blir det också.

På motionsdagen kommer de sedvanliga loppen och fotbollsturneringen gå av stapeln. Nytt för i år är att de två barnloppen slås ihop och det blir bara ett lopp på 1 kilometer.
– Man springer då två varv på banan runt Örebäcksvallen men man kan avbryta efter ett om man vill, säger Sara Bergh som är en av de insatta arrangörerna till dagen.

Innan loppen kommer bolltrixaren Emil Jylhänlahti som gör sina konster och värmer upp barnen. Han kommer sedan att springa med på barnens lopp och samtidigt hålla bollen konstant i luften.

Efter barnloppet blir det fotbollsmatcher för barn födda 10 och 11 samtidigt som 5- och 10-kilometersloppen startar och pågår.
– Det kommer även finnas en del prova-på-aktiviteter på området och det finns mat och dryck att köpa för de som önskar, berättar Sara.

Sedan bär det av till nya friidrottsanläggningen där det blir prisutdelning för långloppen.
– Det blir de första aktiviteterna som sker på nya arenan men senare i sommar kommer det vara en rejäl invigning med pompa och ståt. Detta blir en liten smygstart av att använda arenan, berättar Sara.

Efter prisutdelningarna blir det kändisutmaningen.

Före detta elitfriidrottaren Mattias Sunneborn och gamla brandchefen Tomas i Förslöv kommer att utmana varandra på 60 meter. Den som förlorar kommer att skänka 10 000 kronor till föreningen Suicide Zero.

Mattias vars far tog livet av sig när Mattias var 15 år engagerar sig mycket i den föreningen som jobbar för att öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid och lyfta fram nytänkande och konkreta lösningar för att rädda liv samt minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

Tomas kommer få en tidsfördel för att det ska bli mer utmaning för dem.
– De kommer strata samtidigt men Tomas tid kommer dras av med en sekund när sluttiden är satt. Detta för att det ska bli lite jämnare, förklarar Sara.

Att Mattias kommer till Båstad har även en till förklaring.
– Tomas och Mattias känner varandra sedan tidigare så det är kanske därför han är här just nu. Sen är det ett bra tillfälle för Sunneborn att sprida medvetenhet om föreningen Suicide Zero, förklarar Sara Bergh.

Nu får vi hoppas att sommarvärmen håller i sig och det blir minst lika härlig dag som i fjol.

PROGRAM 6 JUNI PÅ ÖREBÄCKSVALLEN
10.15 Uppvisning bolltrixare Emil Jylhänlathi
10.30 Båstadjunior 1,0 km
11.30-13.00 Fotbollsmatcher Båstad GIF PF -10/-11
11.30 Båstadloppet 5 km
12.15 Båstadloppet 10 km
13.15 Prisutdelning
13.30 UTMANINGEN