Teckningsmuseets kommande utställning med de kanadensiska konstnärerna Matt Shane och Jim Holyoak skjuts fram till 2021. Detta på grund av coronaviruset som lamslår det mesta inom evenemang och event.

Tanken var att de kanadensiska konstnärerna skulle leva och arbeta i Laholm under tre veckor. Jim Holyoak och Matt Shane är förhindrade att resa från Kanada till Sverige. Därmed har Teckningsmuseet tvingats att fatta beslut om att skjuta upp utställningen till nästa år.

Nu väljer istället museet att förlänga vårens utställning ”Drawn to the line” med Petra Börner och Annelie Carlström till den 30 augusti.

Petra Börner och Annelie Carlström arbetar båda med ett fokuserat uttryck som präglas av en stark känsla för hantverket och materialet. Med stor sensibilitet berör de ämnen som kretsar kring människan och naturen. Deras stilmässigt skilda universum har en likartad intensitet som kompletterar och berikar varandra. Gråskalor möter färger, det specifikt gestaltande möter det stiliserade, det organiskt växande möter det avskalade. I utställningen visas ett brett spektrum av kommersiella uppdrag, skisser och fria verk.

TEXT: PETER JAKOBSSON