Klik venligst
Klik venligst
NÄRINGSLIV 2021-01-24 KL. 17:34

Anrikt företag satsar på Bjäre

Anrikt företag satsar på Bjäre

I dagarna flyttade ett av regionens mest anrika företag in i Båstad Företagsby. Efter att under ett drygt år haft ett showroom på Köpmansgatan satsar nu Tryckaren fullt ut och öppnar upp ett nytt kontor på Bjärehalvön. Vi har träffat bröderna Alm för att få veta mer.

Tre år har hunnit gå sedan bröderna Johan och Martin Alm tog över anrika Tryckaren i Ängelholm. Ett företag som sedan 1906 försett regionen med trycksaker av olika slag. Från att ha varit att ganska klassiskt civiltryckeri har duon tillsammans med medarbetarna utvecklat företaget till att idag bestå av hela fem affärsområden.
– Grunden i vår verksamhet är att vi är producenter, inleder Martin. Vi gör allt här i huset vilket ger våra kunder en trygghet och snabba leveranser. När vi nu öppnar upp på allvar i Båstad kommer vi fortsätta att ha den största delen av produktionen i Ängelholm men en hel del, som textiltryck och dekor på bilar kommer göras på plats här på Företagsbyn.

Namnet till trots arbetar Tryckaren som sagt med en hel del mer än det som vi kanske överlag tänker att ett tryckeri har på sin repertoar. De fem affärsområdena är idag tryck, profil, reklambyrå, skylt & dekor samt ritningar & scanning. Johan menar att bredden är en av de stora styrkorna tillsammans med den lokala förankringen.
– Vi vill erbjuda helheten till våra kunder, de ska kunna ha en kontakt och genom den kunna beställa allt från arbetskläder med tryck och presentreklam till trycksaker, kuvert, visitkort, bildekor och skyltar. Till detta kommer den grafiska delen där vi kan hjälpa till med hela originalarbetet från idé till färdiga produkter, berättar han.Teamet på tryckeriet i Ängelholm kommer framöver att leverera trycksaker även till filialen på Företagsbyn, samtidigt som en hel del kommer att produceras och monteras även på plats.

Satsningen i Båstad inleddes egentligen redan hösten 2019 då företaget öppnade ett showroom på Köpmansgatan. Tanken var att här dels kunna visa upp det breda utbudet och dels kunna möta kunderna. En större ombyggnad av Köpmansgatan och därpå följande pandemi gjorde dock att starten inte riktigt blev som planerad.
– Under perioder kunde vi inte ens komma fram till lokalen, skrattar Martin. Så då var det såklart inte helt optimalt för kunderna heller. Men vi är ändå väldigt nöjda med mottagandet vi fått under de här dryga året på Bjäre. Vi har fått många nya kunder och det märks att företagen på halvön vill arbeta lokalt och förstår att vi måste stötta på hemmaplan för att kunna ha kvar de lokala aktörerna även i framtiden.

Det är Martin som kommer att vara den som mestadels är på plats på det nya kontoret i Båstad. Tanken är att börja dagen i Ängelholm för att då kunna ta med sig de beställningar som ska till Bjäre och därefter är det kontoret på Företagsbyn som är basen.
– Vi känner att Företagsbyn är perfekt för oss. Här finns ett stort nätverk av företag som vi tror behöver det vi har att erbjuda samtidigt som vi har nära till våra kunder runtom på Bjäre. Sedan har vi tillgång till en lokal på markplan där vi kan arbeta med bildekor och liknande, det ska vara enkelt för våra kunder att komma förbi helt enkelt, menar Johan.
Med snart 120 års erfarenhet i företaget, och en rutinerad personalstyrka, har bröderna Alm förvandlat ett av Ängelholms äldsta företag till en modern helhetsleverantör för allt som rör tryck och profilering. Utrustningen på tryckeriet i Ängelholm klarar av det mesta vilket innebär att de slipper köpa in externa tjänster vilket borgar för hög kvalitet och snabba leveranser. Just leveranserna är viktiga.
– Vi är företagare själva och vi vet service och trygghet är två viktiga faktorer, för oss är alla kunder exakt lika viktiga så oavsett om det handlar om tre arbetsbyxor, ett hundratal visitkort eller en hel omprofilering av företaget så löser vi det så att kunden kan lägga sin kraft och energi på annat, avslutar Johan.

Text: Joakim S Ormsmarck
Foto: Joakim S Ormsmarck & Tryckaren AB