NÄRINGSLIV 2022-10-13 KL. 11:00

Finbesök hos My på Bella Luna

Av Johan W Jönsson

Team Engcon med elitåkare i laget har varit på träningsläger på Hallandsås. Boendet förlades till My Erikssons Hotell Bella Luna. ”Det var nervöst inför deras besök. Jag ville ju så klart att det skulle bli så bra som möjligt”, säger My.

Finbesök hos My på Bella Luna
Jerry Ahrlin som är lagledare i Team Encom har en genomgång med deltagare på träningslägret på Hallandsås. Foto: privat

Team Engcom är ett lag där flera av Sveriges främsta skidåkare som kör långlopp är med. Nyligen lade laget ett gäng mil rullskidor på Hallandsås.

– Det kändes riktigt roligt när de hörde av sig och ville bo här. Men här finns ju bra möjligheter med en fin miljö för träning runt omkring, säger My.

Bland de som tävlade för Engcom när de körde långlopp under fjolårssäsongen fanns såväl Jens Burman som Oskar Svensson från längdlandslaget.

– Det handlar om att träna, äta och vila. Så det kändes ju lite extra viktigt att de skulle vara nöjda med både maten och rummen, berättar My.

Fanns det några speciella önskemål?

– Egentligen inte men det är elitåkare och när det är på den nivån så krävs mycket mat. Sedan krävde det att jag var lite extra tillgänglig. Lördagen de var här var jag på plats 14 timmar.

Team Engcon var i Tjuvhult i tio dagar. Träningslägret som anordnades var fredag till söndag. Då deltog skidåkare från både Helsingborg och Östersund.

– En av de som var med och tränade här var mästerkocken Paul Svensson. Det var lite extra pirrigt att servera honom mat. Men det fick mer än godkänt, skrattar My.


Välkände kocken Paul Svensson var en av deltagarna på träningslägret. Maten på Hotell Bella Luna fick mer än godkänt. Foto: privat


En annan som var med på träningslägret var Ida Dahl som vunnit Ski classics. Totalt avverkades runt 60 mil på vägarna kring och på Hallandsås.

– Vi hade en väldigt bra vecka. Det var bra träning och allting fungerade bra. Alla var väldigt nöjda, säger teamleadern Jerry Ahrlin.

– De saker vi ville ha under det här lägret fanns på plats. Vi hade ju hört mycket gott om platsen och det infriades. Så jag tror absolut att vi kommer tillbaka, fortsätter han.

– Inom kort skulle de dra vidare på träningsläger till Spanien. Där skulle de spendera två veckor och sedan är deras säsong igång. Totalt är de borta sju veckor inför säsongen, säger My.

My Eriksson berättar
att det annars är lågsäsong på hotellet för tillfället. På grund av för dåligt intresse fick ett träningsläger med yoga, löpning och boxpass flyttas fram till våren.

– Många håller nog i sina pengar då det är lite oroligt. Jag har en del bokningar i övrigt nu. Så oktober ser bra ut. Sedan dalar det, säger My.

Att Vallåsen inte ska ha öppet för skidåkning i vinter var ett tufft slag för Bella Luna och Vallåsens värdshus som båda har många skidåkande gäster under vintern.

– Att Vallåsen inte ska ha öppet i vinter påverkar mig. Det kommer bli tuffare. Det är främst den danska marknaden som vi tappar. Det kommer mycket nybörjare över helger och lov.

För att kompensera ska My försöka hitta andra målgrupper. Bland annat genom träningsläger som hotellet anordnar med hjälp av samarbetspartners.

– Det är för att nybörjare på ett lekfullt sätt ska hitta motivation och inspiration till varför man ska ta en liten stund och träna istället för att slänga sig på soffan. Vi ska också anordna yogaretreats.

My Eriksson är en av tre lokala entreprenörer som ska prata på näringslivsdagen i Laholm den 10 november. Det gör hon ihop med Benjamin Edman och Tanja Olsson Öhrn.

– Det ska bli spännande! Jag har förstått att det handlar om att jag har något i bagaget och har gått igenom någonting. Efter branden på Vallens säteri köpte jag ju hotellet här i Tjuvhult.


För deltagarna på träningslägret var det träna, äta och vila som gällde. Det krävdes mycket mat för att mätta de hungriga längdskidåkarna. Foto: privat