NÄRINGSLIV 2022-07-06 KL. 18:12

Första spadtaget taget till NP Nilssons nästa stora satsning

Av Joakim Ormsmarck

Bjärehalvöns bygghandelskedja NP Nilsson fortsätter sin offensiva resa. I veckan togs det första spadtaget för företagets nya sastning i Halmstad, en satsning som de själva betecknar som morgondagens bygghandel. På Wilhelmsfälts industriområde, vid södra infarten till Halmstad, byggs nu en helt ny anläggning.

Första spadtaget taget till NP Nilssons nästa stora satsning
Vid spadarna: från NP Nilsson, Fredrik Bergh, VD, Johan Nidelius, utvecklingschef, Martin Sörensen, platschef, Viktoria Nidelius, fastighetschef. BAB representeras av: Magnus Landin, projektchef och Mathias Carlsson, arbetschef.

Redan idag huserar NP Nilsson på tomten med en mindre byggvarudepå men nu inleds alltså den stora satsningen på en modern byggmaterialhandel. I ett pressmeddelade berättar företaget att byggnaden är på ca 4400 m2 och har en tydlig hållbarhetsprofil då såväl stomme som exteriör kommer byggas helt i trä. Det som också gör den unik är att företaget nu för första gången bygger en bygghandel med hela verksamheten under tak.

Butiksdelen kommer spänna över 2 plan, på totalt 1700 m2, där det övre planet kommer att innehålla en stor satsning på bygg- och köksutställningar samt mötes- och utbildningsfaciliteter.
– Vi är överväldigade över den respons vi fått från Halmstadmarknaden efter att vi öppnade vår bygghandel förra året under enkla former. Försäljningen har varit över all förväntan och det känns så bra att nu kunna sätta fart ordentligt med den här byggnationen. Våra trogna kunder och övriga Halmstadbor kommer att få en bygghandel som de förtjänar. Vi tycker att vi har ritat en anläggning som verkligen sticker ut. Utseendemässigt så klart, men även på grund av den den smarta planeringen, säger Fredrik Bergh, VD på NP Nilsson.

Martin Sörensen kommer vara Platschef och siktar på mellan 10-15 anställda.
– Det ska bli spännande att se hur kunder och allmänheten kommer reagera när vi öppnar. Vi vet att våra trogna kunder kommer uppskatta den snabbhet och enkelhet som anläggningen erbjuder, samt möjligheten att hämta sin varor i ultimata förhållande under tak. Det vet jag som gammal byggare och på övre plan kommer byggare, konsumenter och säljare att kunna mötas och inspireras under nya moderna former. Riktigt spännande! avslutar Martin.