NÄRINGSLIV 2023-05-29 KL. 12:30

Hammerglass har ny VD på plats

Av Peter Jakobsson

Hammerglass har ny VD på plats
Nicholas Mémeth är ny VD på Hammerglass. Tar över efter grundaren Bengt Nilsson. Foto: Pressbild

Hammerglass grundare Bengt Nilsson har lämnat rollen som VD för det expansiva företaget i Förslöv som säljer extremt hållbara rutor i hårdcoatad polykarbonat.
Ny VD sedan början av maj är Nicholas Németh som närmast kommer från en lång karriär inom Assa Abloy. Förutom ett stort internationellt nätverk har han en gedigen erfarenhet från olika typer av företagskulturer.
– Hammerglass är ett spännande företag och jag är här för att leda expansionen vidare och undersöka vilka marknader vi ska satsa på. Samtidigt ska vi befästa vår position i Sverige och Skandinavien som den givna leverantören av vandalsäkra glasningslösningar, säger Nicholas Mémeth i ett pressmeddelande.

Bengt Nilsson är nöjd med Nicholas som ny VD.
– Det känns verkligen tryggt att lämna över rodret till Nicholas. Med sin bakgrund och internationella erfarenhet har han det som krävs för att fortsätta vår tillväxtresa där vi år för år ökat andelen export i förhållande till vår omsättning. Jag önskar Nicholas varmt välkommen och ser fram emot att följa resan från styrelserummet, men också från min nya roll där fokus kommer att ligga på produkt- och marknadsutveckling.