Klik venligst
NÄRINGSLIV 2023-10-26 KL. 15:00

Hammerglass vann pris för säkerhetslösning

Av Peter Jakobsson

Nyligen fick Hammerglass i Förslöv mottaga en ny utmärkelse som lyfter standardiseringens betydelse för utveckling och ett hållbart samhälle.

Hammerglass vann pris för säkerhetslösning
Malin Påhlsson, Senior Designer & Complience Engineer och Bengt Nilsson, Senior Advisor på Hammerglass med diplomet som visar att de är vinnare av Standardiseringspriset 2023. Foto: Fredrik Hjerling

Det var i anslutning till World Standards Day som vinnaren av Standardiseringspriset presenterades och det blev företaget Hammerglass AB som utsågs till vinnare av priset, bland annat för hur de framgångsrikt använder standardiseringen för att nå ut med sin produkt och därmed göra arbetet i entreprenadmaskiner säkrare och förhindra olyckor.

Vinnaren utses av en jury som värderar nya kreativa sätt att stärka svensk konkurrenskraft och som bidrar till samhällsnytta genom standardisering.

Juryns motivering till Hammerglass som vinnare är:

"I en tid när arbetsplatsolyckorna de facto ökar, kan Hammerglass produkt skydda några av de yrkesgrupper som löper allra störst risk att skadas i sin arbetsmiljö. Genom sitt engagemang i standardiseringen driver de frågan om en internationell standard för säkerhetsglas i entreprenadmaskiner. När förslaget är publicerat, kan tillverkarna CE-märka sina maskiner med certifierade rutor och därigenom erbjuda säkrare helhetslösningar som räddar liv. Samtidigt öppnas dörren till en enorm och växande marknad."

– Att vinna Standardiseringspriset är enormt hedrande och ger inspiration till vårt fortsatta arbete med standarder. Att välja säkra lösningar utifrån en riskanalys är bland det viktigaste en arbetsgivare kan göra, säger Bengt Nilsson, Senior Advisor, Hammerglass AB.

Priset är 25 000 kronor att fördela till valfri välgörenhetsorganisation.