NÄRINGSLIV 2021-10-13 KL. 09:16

Ingen vinst till Bjäre på branschgala

Av Peter Jakobsson

När årets branschgala för landets gratistidningar gick av stapeln i Stockholm förra fredagen var förhoppningarna stora att någon av utmärkelserna skulle landa på Bjäre NU:s redaktion. Men det stannade vid två nomineringar och hedrande silverplaceringar vilket inte är så illa med tanke på den hårda konkurrensen.

Ingen vinst till Bjäre på branschgala

Varje år arrangerar Gratistidningrnas Branschorganisation en heldag med föreläsningar, branschmingel och inspiration för landets gratistidningar. Dagens avslutas med en galamiddag med prisutdelning och inför årets upplaga var förhoppningarna stora på Bjärehalvöns lokala tidning efter att tidningen fått inte mindre än två nomineringar. Peter Jakobsson hade chansen att vinna kategorin Årets Reportage Samhälle med sitt reportage om Annika och hennes långtidscovid och hela tidningen var nominerad som Årets Gratistidning 2021 i Sverige.

Det blev dock inga priser till Bjäre denna gång men redaktionen kunde likväl konstatera att det varit en inspirerande och lärorik dag och den gemensamma målsättningen är nu att hämta hem ett antal priser in ett år när det är dags igen.