Klik venligst
NÄRINGSLIV 2023-06-24 KL. 13:48

Lidl nobbar Båstad

Av Joakim Ormsmarck

Nyligen gick matvarukedjan Lidl ut med en lista på hela 91 drömlägen där de önskar öppna nya butiker. För de bjärebor som gärna skulle vilja se en etablering i Båstad ser det dock inte så ljust ut.

Lidl nobbar Båstad

Om listan med dessa 91 önskade etableringar ska ses som ett sätt att skrämma konkurrenterna eller uppmana de olika kommunerna att hjälpa till med mark är lite oklart och Bjäre NU har sökt representanter från Lidl för att ställa frågor, dock utan att lyckas.

Till Hallandsposten har dock Lidl:s fastighetsdirektör Carl Balcer avböjt en telefonintervju men svarat på HP:s frågor via e-post.

"Under ett par år har vi fört dialog med ett antal markägare och fastighetsutvecklare gällande olika etableringsmöjligheter i området. En butik här vore strategiskt bra med tanke på flödena av boende och pendlare från Laholm, Mellbystrand samt Båstad. För att besöka sin närmaste Lidl-butik ska man inte behöva köra så långt som till Ängelholm eller Halmstad, utan vi vill erbjuda hushållen i området möjlighet att handla prisvärd mat i sitt närområde"

Med andra ord finns det från Lidl:s sida en förhoppning om att kunna öppna i Hallands sydligaste stad och därmed locka mer kunder även från Bjärehalvön.

Om och när detta skulle kunna komma att bli verklighet är inget som Carl Balcer kan svar på till HP.

"Hela processen, från att komma överens till att sätta spaden i marken är lång. Där man först behöver få en godkänd detaljplan, godkänt bygglov och godkänd byggrätt. Därför är det svårt att säga när i tid en etablering som tidigast kan bli av", skriver Carl Balcer.