NÄRINGSLIV 2022-06-15 KL. 19:00

NP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggande

Av Joakim Ormsmarck

NP Nilsson fortsätter att förvärva företag i närliggande branscher. Nu berättar företaget i ett pressmeddelande att man tar över Byggkomponenter i Klippan AB per den första juli.

NP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggande
Fredrik Bergh, VD NP Nilsson, Jan Johansson, affärskonsult, Peter Nidelius, ägare NP Nilsson, Åke Dahl, ägare Byggkomponenter i Klippan och Lars Swerre, ekonomichef NP Nilsson.

Byggkomponenter i Klippan bildades 2006 och arbetar med försäljning och produktion av prefabricerade takstolar, vägg och golvelement samt utfackningsväggar. Man producerar även monteringsfärdiga hus i form av allt ifrån Attefallshus och sommarhus till villor och radhus. Föregående verksamhetsår låg försäljningen på drygt 13 miljoner med ett positivt resultat.

NP Nilsson och Byggkomponenter i Klippan är idag konkurrenter. NP Nilsson erbjuder marknaden liknande produktutbud genom en egen industriell produktionsanläggning på Vistorps industriområde i Förslöv. Genom förvärvet menar NP Nilsson nu att man stärker sin position på marknaden samt ökar sin produktionskapacitet ytterligare.

– Behovet av industriellt producerade byggnationer i trä växer snabbt. Kunder och beställare söker ökad byggeffektivitet samt ser prefabricerade trälösningar som ett naturligt val för att uppnå kraven mot ett hållbart byggande. Inom NP Nilsson har vi tredubblat vår omsättning i produktionen de senaste åren. Genom detta förvärv så öppnar vi fina möjligheter för framtiden, säger Fredrik Bergh VD NP Nilsson.

I samband med förvärvet har NP Nilsson även beslutat att bygga nya lokaler för produktionen i Klippan. De nya produktionsanläggningen är på ca 2000 kvm och kommer utöver befintlig verksamhet även vara anpassad för en satsning på ett nytt produktsegment som kommer växa på marknaden.

Den nya anläggningen väntas stå klar till årsskiftet.