NÄRINGSLIV 2023-07-28 KL. 06:00

Nu säljer paret Elverius Delihallen

Av Joakim Ormsmarck

Efter fyra och ett halvt år vid Hästtorget har Martin och Martina Elverius nu bestämt sig för att sälja Delihallen. Anledningen är inte att verksamheten går dåligt utan framförallt är det tiden och livspusslet som inte går ihop. Då mest för Martin som även driver Kustens El tillsammans med brodern Jonas.

Nu säljer paret Elverius Delihallen
Martin och Martina Elverius har drivit Delihallen sedan våren 2019 men nu är verksamheten till salu. Foto Joakim S Ormsmarck

Egentligen skulle man kunna säga att motgångarna varit många sedan starten men varken Martin eller Martina är sådana personer som väljer att fokusera på det som varit jobbigt. Samtidigt hymlar de inte heller med att det varit en tuff resa som började kraftigt försenat redan från start.

– Renoveringen inför öppnandet drog ut på det mer och mer och när vi väl kunde öppna våren 2019 var det nästan ett år senare än planerat, berättar Martin. Det är inte den bästa starten för ett nytt företag och när dessutom Martina sagt upp sig från sitt andra jobb blev det ganska tufft. Sedan kom det en pandemi.

Men hur har det gått?

– Verksamheten går runt så det är inte där vi egentligen ser utmaningarna utan det är Martins tid, vi har drivit detta tillsammans och han har tagit hand om allt bakom kulisserna samtidigt som han har sitt andra jobb och någonstans däremellan ska få ha en fritid också, säger Martina.

– Så är det, det är jag som helt enkelt inte orkar med, inflikar Martin.

Nu ligger verksamheten ute till försäljning via en mäklare och tills vidare drivs allt på som vanligt. Hur lång tid en försäljning kommer att ta är omöjligt att sia om menar paret men förhoppningen är att hitta en köpare som vill ta vidare det som påbörjats och behålla konceptet.

– Såklart vill vi helst att en köpare ska vilja fortsätta med det som vi påbörjat, säger Martina. Eftersom vi säljer bolaget är det bara att ta över och driva vidare, men den som vill utveckla eller förändra något kan skapa sitt eget koncept i lokalerna, möjligheterna är oändliga.