Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
NÄRINGSLIV 2021-05-15 KL. 10:00

Nya tag på Circle K i Båstad

Av Peter Jakobsson

Sedan april är det nya krafter som driver Circle K i Båstad. Helen Bengtsson tillsammans med make Christian är de nya franchisetagarna som med ny energi ska driva macken och ge service fram till småtimmarna i centrala Båstad.

Nya tag på Circle K i Båstad

Med erfarenhet från jobb på bensinstationer ända sedan gymnasietiden har nu Helen och hennes man klivit in och blivit nya franchisetagare för bensinstationen Circle K i Båstad.
– Jag har alltid älskat mitt jobb och vår dröm har varit att ha vår egen mack. Vi ville dock inte behöva flytta med familjen och när möjligheten att ta över i Båstad dök upp så slog vi till, berättar Helen.

Helen är född och uppvuxen på Bjäre, gick i skola i Båstad fram till sjuan, flyttade sedan till Munka Ljungby där hon numera bor med man och fyra barn.
– Det känns lite som att komma hem att bli verksam i Båstad, säger Helen.

Nu vill de sätta sin prägel på macken. Mobiltillbehören får mindre plats i butiken och livsmedel får ta mer plats.
– Vi vill fokusera på vad som säljer och vad kunderna efterfrågar. Senare kommer vi att måla om och fräscha upp. Det finns några olika teman som Circle K har och vi tänkte ta något som passar in här.
Vad är viktigast: drivmedel eller närbutik?
– Eftersom vi är den enda bemannade stationen i Båstad så är drivmedlet viktigt. Vi är den enda stationen som har 98 oktan på bensin som vi vet att det finns efterfrågan på i Båstad. Men vi vill ju självklart ha in kunderna i butiken, svarar Helen.

Under pandemin så har öppettiderna kortats ner på stationen och butiken har på senare tid stängt klockan 22.
– Vi kommer återställa öppettiderna från första juni. Då blir det öppet till 24 alla dagar. På vardagar kommer vi öppna klockan 6 och på helger klockan 7.

Det personliga bemötandet är enligt Helen en stor del av vad de ska erbjuda.
– Vi vill fokusera på service. Vill någon ha hjälp med att byta en lampa eller kolla oljan så ska vi ställa upp på det. På en mindre ort tycker vi att det är viktigt att bry sig om kunderna.

Det finns de som tycker att det ur ett miljöhänseende inte är passande med en bensinstation centralt i en tätort.
– Det kommer en tankbil till oss och fyller på då och då men det är många verksamheter som får leveranser med lastbil. Vad gäller själva bensinen och dieseln som vi hanterar och säljer så är våra tankar, pumpar och brunnar helt säkra. Vi har hårda miljö- och säkerhetskrav som vi måste följa. Från oss kommer inget miljöfarligt ut i närområdet.

Nu pågår omställningen till att fler och fler kör elbilar som inte behöver flytande drivmedel men Helen ser inte elbilsomställningen som ett hot mot macken.
– Även på elbilar behöver man fylla på spolarvätska, kolla trycket i däcken och tvätta bort smuts. Vi har ju så mycket mer än bara drivmedel och biltillbehör. Det är bil- och släputhyrning, gasolpåfyllning, livsmedel, korv och kaffe, med mer. Allt det kommer det vara efterfrågan på även när de flesta kör elbil.

För närvarande finns ingen möjlighet att ladda el-bilen på Circle K i Båstad.
– Vi har ingen el-laddning här och inga planer på det nu. Det är inte riktigt vi som styr det utan det är Circle K centralt. De följer trenderna och det kommer säkert hända mycket inom laddtekniken framöver. På vissa stationer finns det laddstolpar redan.

Helen och Christian ser nu fram mot att driva macken centralt i byn när turisterna kommer till sommaren.
– Det ska bli kul att sälja korv och läsk till midnatt i sommar, avslutar Helen.

Text & foto: Peter Jakobsson