Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
NÄRINGSLIV 2017-3-1 KL. 18:13

Safari med mersmak

Safari med mersmak

”Utan spaning ingen aning” är ett motto och en bild som verkligen fastnat hos deltagarna i den årliga företagssafarin. Den här gången gick resan till Malmö, där nyetableringarna inom besöks- och upplevelseindustrin går hisnande snabbt.

Safarin, ett samarrangemang mellan Språkguiden Ingrid Persson Skog och Båstad Turism & Näringsliv, inleddes på Business Region Skåne. Där presenterade Jeanette Innala, Tourism in Skåne, och Pehr Palm, Event in Skåne, korta tillbakablickar och det senaste inom evenemangs- och destinationsutveckling.

Därefter fick gruppen stifta bekantskap med en mycket tilltalande och inbjudande nykomling – Malmö Saluhall som öppnades i slutet av 2016. Syskonparet Nina och Martin Karyd berättade om sin dröm om en saluhall. De gav en fantastisk skildring av hur vägen gått från vision till verklighet i det gamla godsmagasinet på Gibraltargatan i Malmö. I dag sjuder saluhallen av liv.

Eftermiddagen ägnades åt flerfaldigt prisbelönta Malmö Live-komplexet som gett staden en ny skyline och ännu fler besöksanledningar. På självaste ”Malmhattan”, uppe på 25:e våningen, avnjöts en härlig lunch på Kitchen & Table by Marcus Samuelsson. Sedan blev det guidad visning av Clarion Hotel & Congress Malmö Live som med 24 konferenslokaler plus kongresslokal för 1500 har mycket att erbjuda. Besöket i Zlatansviten glömmer man inte i första taget! Lisette Jönsson, Guest Relations Manager på Clarion, gav en engagerad och initierad bild av verksamheten, arkitekturen och hotellets sociala engagemang. Sedan fick alla uppleva ännu en suverän guidetur, nu med Anna Töörn i själva konsertdelen, Malmö Live Konserthus.

En paradoxalt nog både lugn och spännande provning av grönt matcha-te hos Åsa Lundberg på Tea Junkie, en av Sveriges få tesommelierer, var sista programpunkten under företagssafarin. Bussresan till Malmö blev ett perfekt tillfälle för nätverkande och samtal om sådant man upplevt under dagen.

TEXT: Ingrid Persson Skog