NÄRINGSLIV 2022-04-30 KL. 09:00

Tre kandidater kan bli Årets Företag

Av Joakim Ormsmarck

Utmärkelsen Årets Företag delas ut av Båstad Turism & Näringsliv och har genom åren bland annat tilldelats Beslag Design och NP Nilsson. Nu är det klart vilka tre företag som i år har möjlighet att stå som vinnare på näringslivsfesten den 18 maj.

Tre kandidater kan bli Årets Företag

Listan på kriterier som ska uppfyllas är lång och företaget ska bland annat vara en god ambassadör för Båstads kommun och verka inom kommunen. Priset fokuserar på verksamheten som bland annat ska uppvisa god utveckling avseende vinst och utveckling, ha en tydlig affärsidé och vara en god förebild för andra.

Allmänheten har gett möjlighet att nominera företag därefter har juryn vaskat fram tre kandidater som det nu står mellan.

Säg Nilsson Lindqvist Holding AB och förmodligen är det inte så många som känner till det namnet. Men deras restauaranger Boathouse, Solsidan, Taverna, Joels och Drivan är desto mer välkända. Juryns motivering lyder:

”Nilsson Lindvist har med sina fem restauranger i Båstad etablerat sig som en viktig ambassadör för Båstads restaurangutbud och värdskap under 2021. Under året har två nya restauranger och ett eget bageri öppnat och övriga verksamheter har utvecklats. Detta har kompletterats med fina resultat vad gäller både vinst och antal anställda. Nilsson Lindqvist har stor betydelse för Båstads utveckling och har med mod visat att det går att driva och öppna nya restauranger och caféer året runt i Båstad.”
Carina Lovén och hennes Chocolaterian är i samma bransch och har nu alltså möjligheten att bli årets företag även hon.

”Chocolaterian har satsat sig ur pandemin, skapat nya arbetstillfällen, utökat serveringsytan och tillverkar fler chokladpraliner än någonsin. Chocolaterian har visat att man kan stå på egna ben året runt och har etablerat sig som en viktig pusselbit till övriga sevärdheter på Norrvikenområdet. Med stort engagemang, drivkraft och glädje från personalen ger Chocolaterian både lokalbor och besökare något att minnas och längta tillbaka till.”

Den tredje kandidaten är Östra Karup-företaget Ernst Textil som under det senaste året även öppnat upp den egna butiken Ernst Interiör.
”Ernst Textil är ett föredöme med sin enastående ambition att utveckla både sig själv, sina medarbetare och Båstad i stort. Under året startades Ernst Interiör som en ny gren i företaget vilket genast blev succé med både trädgårdsmöbler, outlet, hönsgård och fika. Ernst Textil har med sitt arbete inte bara satt sitt eget företag på kartan utan bidrar även till Östra Karups utveckling, och visionerna talar för att vi har mer att vänta...”

Vem som står som vinnare vet vi först på Norrviken den 18 maj då årets Näringslivsfest går av stapeln.