Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
NÄRINGSLIV 2021-06-06 KL. 20:13

Två tunga nomineringar till Bjäres lokala nyhetstidning

Bjäre NU har nyligen nominerats till två av de finaste utmärkelserna bland landets lokala gratistidningar. I tuff konkurrens tävlar tidningen nu om utmärkelsen årets reportage samhälle samt den åtråvärda titeln Årets Gratistidning 2021.

Två tunga nomineringar till Bjäres lokala nyhetstidning

Det var på ett digitalt event som årets nomineringar offentliggjordes. Många av landets drygt tvåhundra tidningar har träffats på respektive redaktioner för att följa sändningen där de respektive jurygrupperna presenterade de nominerade i totalt tolv olika kategorier. På Bjäre NU:s redaktion i Östra Karup hade hela redaktionen samlats och en viss spänning kunde helt klart märkas. Med lite god mat och dryck inväntades resultatet med spänning.
– Vi har varit nominerade, och även vunnit, vid tidigare tillfällen men då har det handlat om kategorier som rör det kommersiella och annonskampanjer. De senaste åren har vi arbetat mycket med att stärka oss publicistiskt så inför årets gala har det funnits en viss förhoppning om att vi skulle kunna ta ett steg framåt på den fronten, säger Joakim S Ormsmarck.

När det så blev dags för kategorin årets reportage samhälle inledde juryn med att berätta att Nacka Värmdö Posten och Magazinet nominerats innan bilden kom upp med den så välbekanta logotypen och det stod klart att Peter Jakobssons reportage om Annika Lindström och hennes långtidscovid var den tredje nominerade i kategorin.
– Det är verkligen oroligt roligt, inleder Peter. Det var en väldigt stark intervju att göra och den kom att påverka mig mycket. Jag vet också att den spritts över hela landet så att den nu är nominerad känns väldigt roligt.

För första gången är Bjäre NU med andra ord nominerade i en redaktionell kategori och med detta kändes det som att målet för kvällen var uppnått. Det skålades i bubblande dryck samtidigt som eventet löpte vidare med nomineringar som avlöste varandra. Men så kom den absolut sista kategorin, Årets Gratistidning 2021.
– Vi hade nog egentligen slutat följa vad som hände, skrattar Joakim. Vi satt och pratade, åt och drack gott och så dök vår framsida upp på skärmen som den första nominerade till den finaste utmärkelsen i branschen, det var helt galet. Att vara nominerad som Årets Gratistidning är helt klart en milstolpe och jag är otroligt glad och stolt över hela redaktionen.

Den 8 oktober arrangeras årets branschgala i Stockholm och då vet vi hur det gick, men helt klart är att hela redaktionen redan nu känner sig som vinnare efter den här kvällen.