Klik venligst
NATIVE 2020-11-01 KL. 14:00

Lokal byggare satsar på framtidens solenergi

Lokal byggare satsar på framtidens solenergi

Hela denna text är en annons från Eddie Bengtsson Bygg.


Sedan millennieskiftet har Eddie Bengtssons Bygg AB etablerat sig som en stabil byggpartner på Bjärehalvön med hantverket och den personliga servicen som två viktiga byggstenar. Nu tar företaget ännu ett steg framåt när man blir en lokal aktör inom solenergi och installation av solceller.

Vi träffar Eddie och Robert Bengtsson för att prata om den nya satsningen, som är ett av de största bolaget gjort under sina tjugo år i branschen.
– Det är ett annorlunda år, inleder Eddie, och även en ett år som fått oss alla att fundera på var vi står och vart vi är på väg. Detta med solceller och hållbar energi har växt fram över tid och handlar dels om att vi vill kunna erbjuda våra kunder ännu bättre lösningar och dels att jag personligen vill kunna vara med och lämna över till kommande generationer och veta att jag varit med och gjort kloka val.

I samarbete med det göteborgsbaserade bolaget GruppSol AB har man nu startat upp försäljning, projektering och installation av solceller på Bjärehalvön med omnejd.
– Vi har det lokala nätverket och kunniga hantverkare som kan allt som rör byggnation och installation, berättar Robert. Tillsammans med GruppSol AB får vi tillgång till deras kunskap och breda sortiment vilket ger oss en otrolig styrka och ett väldigt starkt erbjudande på marknaden.Solcellstak från Smart Solar Roof.

GruppSols affärsidé är att leverera nyckelfärdiga solcellslösningar utan några mellanhänder. Man erbjuder egna prisbelönta produkter för nordiskt klimat med bästa design, hållfasthet och garantier.
– Tidigare har solceller på taken inte varit något som direkt lyft fastighetens exteriör men det är annorlunda nu, berättar Eddie. Smart Solar Roof är ett unikt solcellstak som sätter en helt ny standard på såväl design som hållfasthet och miljöpåverkan.

Utöver solceller kommer Eddie Bengtssons Bygg AB att kunna leverera allt som krävs för att du fullt ut ska kunna utnyttja den energi som solcellerna ger. Bland annat erbjuds växelriktare och batterilager.

Eddie Bengtssons Bygg AB har dessutom bestämt sig för att leva som man lär och inom kort kommer hela taket på den egna fastigheten på Kalkvägen att fyllas med solceller. Men planerna stannar inte där.
– Vi tror verkligen på detta och kommer att bygga upp dels ett showroom i anslutning till vårt kontor och sedan kikar vi även på möjligheterna att sätta upp laddstolpar utanför mot gatan, berättar Robert.


Solelbilen.se
Solelbilen är en tjänst utvecklad
av GruppSol och Elbil Sverige. Här kan du enkelt räkna fram hur många solcellspaneler det behövs för att producera solel som motsvarar en årlig körsträcka för din elbil.

Hela denna text är en annons från Eddie Bengtsson Bygg.