NATIVE 2022-09-25 KL. 11:00

Nu satsar Kaisa och kollegorna ännu mer på textilierna

Av Joakim Ormsmarck

Med en butiksyta på drygt 900 kvadratmeter fylld med inspirerande miljöer är Skummeslövs Golv, Färg & Interiör ett veritabelt paradis för den färg- och inredningsintresserade. Nu gör Kaisa Svensson och hennes kollegor en ny satsning och denna gång är det med textilierna i foku

Nu satsar Kaisa och kollegorna ännu mer på textilierna

Vi träffas i butiken. Här kommer det inom kort att delvis byggas om och Kaisa berättar entusiastiskt om den nya satsningen på mattor av olika slag, ett segment som man visserligen arbetat med i många år men som nu ska få en ny större utställning och ett bredare sortiment.
– Golv är på många sätt grunden i allt vi gör här och mattor är en stor del som hela tiden utvecklas. Det kommer nya material, såväl naturmaterial som återvunnet, hela tiden och variationerna är oändliga med tanke på att du kan få din matta i exakt det format du önskar.

Just det faktum att du idag kan få din matta skräddarsydd helt och hållet i det material, färg och storlek som du önskar är något som Kaisa tror många missat. Utöver detta kan du dessutom välja mellan langettsöm eller bandkantning för att sätta din egna kreativa prägel på mattan.
– Med den nya satsningen lyfter vi fram textilierna mer i butiken samtidigt som vi fortsätter att satsa på att hela tiden ligga i framkant med alla olika former av golv, berättar Kaisa. Det kommer hela tiden nya material och den materialbrist som just nu råder föder nya lösningar.
Den tid då du bara kunde välja valde mellan plastmatta, laminat eller klinker är för länge sedan förbi. Kaisa visar olika material som med sina specifika egenskaper passar våra rum efter behov och förutsättningar.
– Bolon är ett exempel, de jobbar med vävda vinylgolv som består av återvunna material helt och hållet. Golven är textilliknande men har en grövre struktur och passar både i offentliga lokaler som hemmamiljö.

I butiken finns mängder av olika provmaterial för den som vill botanisera själv och vill man ha mer hjälp finns kunnig personal alltid nära till hands.
– Vi stänger första veckan i november för att bygga om i utställningen och därefter öppnar vi upp med ännu mer inspiration och massor av idéer för den som vill förnya hemma.