NATIVE 2022-06-24 KL. 11:00

Så här kan du tänka kring semesterkassan i sommar!

Av Joakim Ormsmarck


Att det går åt mer pengar när man är ledig och har semester jämfört med när man arbetar och har sina dagliga rutiner är väl känt. Är du en person som har planerat och tagit höjd för detta sedan förra sommaren och lagt undan en budget för din ledighet? Eller drabbas du av något som liknar panik när arbetskollegorna i fikarummet börjar prata om allt kul man kan ägna sig åt på sommarsemestern?

Så här kan du tänka kring semesterkassan i sommar!

Vi har samlat tips på vad du kan göra för din semesterbudget samt hur den kan räcka lite längre. Men kom ihåg det viktigaste i livet är gratis - det vill säga sol och värme när tillfälle ges, samt vara med nära och kära. Det kan man bara inte få för mycket av!

Att chansa i vardagen
Har du redan sparat ihop en semesterkassa kan du unna dig lite spänning och varför inte snabbt och enkelt med swish casino. På dessa spelsidor kan du exempelvis spela på hästar eller sätta en summa på ditt favoritlag i fotbollen. Glöm inte bort att aldrig spela för mer än du har råd att förlora.

Sälj det du har hemma som du inte använder
Den genomsnittlige svensken har prylar som inte används till ett värde mellan 15 och 20 tusen kronor. Ofta ligger dessa saker i förråd eller lådor som kan avvaras. Lägg ut en gratisannons på till exempel Facebook och se om någon nappar på dina skatter.

Har du möbler och större prylar kan du antingen hyra ett stånd på en välbesökt loppmarknad eller ha en spontan garageloppis. Har du en bil, båt, landställe eller moped som du inte använder för tillfället? Då kan det vara en idé att hyra ut dessa på kort sikt.

Fråga grannen om hen vill ha någon hjälp med hus, hem, djur eller barn

Har du bra kontakt med dina grannar är detta ett gyllene tillfälle. Erbjud dina tjänster såsom att ta saker till återvinning, sköta trädgården, panta burkar, sitta barnvakt, gå ut med grannens jobbiga hund, städa eller gå ärenden. Här kan du slå två flugor i en smäll. Du hjälper någon i din omgivning och förhoppningsvis tjänar du en hacka på det.

Har du någon talang eller hobby som generera snabba pengar?

Är du duktig på att måla i akvarell, sticka, tillverka handgjorda silversmycken eller kanske på att sjunga och dansa? Sälj dina alster eller visa upp din talang. Föremål kan du göra fler när hösten kommer och när du har mer tid för din hobby. Det kan vara värt att komma ihåg om du vill prioritera din semesterkassa, så du kan strössla sommardagarna med lite lyx.