Klik venligst
NATIVE 2020-12-26 KL. 09:36

Uppskattad VD lämnar till våren

Uppskattad VD lämnar till våren

I nästan tolv år har Karin Bengtsson varit VD för Båstad Turism & Näringsliv som under perioden kommit att utvecklas med helt nya verksamhetsområden. I dagarna meddelade hon att hon valt säga upp sig för att ta ett nytt steg i yrkeslivet, vad detta innebär är hon fortfarande förtegen kring.

Mycket har hänt inom Båstad Turism & Näringsliv sedan Karin Bengtsson axlade rollen som VD för bolaget. Från att ha varit en organisation som huvudsakligen arbetat med turistfrågor har bolaget utvecklats till att vara sammanhållande för såväl destinationsutvecklingen som näringslivet. Nyligen blev det också klart att Båstad Turism & Näringsliv blir delägare i det bolag som äger flygplatsen i Ängelholm.
– Karin har under många år gjort ett stort och uppskattat avtryck i sin roll som VD för Båstad Turism & Näringsliv. Hon har med stor entusiasm och med mycket glädje tagit sig an sitt uppdrag och vi önskar henne all lycka och framgång framöver, säger Fredrik Liedholm styrelseordförande i Båstad Turism & Näringsliv.

Båstad Turism & Näringsliv beskriver själva sin verksamhet som att man verkar för utveckling av Båstads och Bjärehalvöns förutsättningar för näringsliv, nyföretagande, handel, kompetensutveckling och turism. Samtidigt medverkar man till en fungerande samverkan mellan näringsliv och Båstads Kommun.
– Jag är oerhört glad och stolt över det arbete som jag fått vara delaktig i när det gäller turism- och näringslivsutveckling här i Båstads kommun, säger Karin Bengtsson. Båstad & Bjärehalvön har en företagsamhet som imponerar och en destination i toppklass. Här finns så mycket driv – ingenting tycks vara omöjligt! Mitt uppdrag är, och har alltid varit, ett fantastiskt roligt arbete.

Karin Bengtsson lämnar sin tjänst den 31 mars och arbetet med att rekrytera hennes ersättare har startats upp av styrelsen. Bjäre NU återkommer med en längre intervju med Karin efter helgerna.

Text: Joakim S Ormsmarck
Foto: Anders Sällström