Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
NATIVE 2021-10-27 KL. 14:30

Vardagslyx med hemmakänsla

Vardagslyx med hemmakänsla
Stor sortiment av lösviktsté och kaffe för butiksmalning eller hela bönor, konfektyrer, kex, choklad, marmelader och annat gott.

Det är inte varje dag det öppnar en ny året-runt-öppen butik i Båstad men nu är det dags när Hemmakänsla Kaffe & Te att slå upp dörrarna på Köpmansgatan 63 mitt i centrala Båstad. Här vill företagarfamiljen Thunman inspirera till att unna sig lite vardagslyx.
Hemmakänsla, tänker kanske vän av ordning, låg inte den butiken på just den adressen för något år sedan? Butiksinnehavaren Ann Thunman reder ut det hela.
– Det stämmer, från 2015 drev vi butiken på just denna adress så det är lite som att komma hem igen, till och med spiken till klockan satt kvar på väggen, skrattar hon. Idag driver vi en systerbutik, Hemmakänsla Tyger & Fint, på Designgården där vi som outlet säljer inredning, belysning och tyger.

Men Hemmakänsla Kaffe & Te är en helt ny butik där fokus ligger på färsk-butiksmalet kaffe, stor sortering lösviktsté konfektyr, kex, marmelader och andra läckra godsaker. Ann berättar att målsättningen är att fast boende och gäster i kommunen skapar sig en naturlig rutin att svänga in i butiken för att köpa nåt riktigt gott på vägen hem från jobbet eller på väg till bussen.
– Vi förtjänar alla det där lilla extra i vardagen och det är det vi ska erbjuda, berättar Ann. Vi kommer även att erbjuda utkörning inom Båstad och Bjäre till företag som vill ha gott kaffe och te till möten eller aktiviteter och kanske även ge sina kunder, gäster eller medarbetare en extra bra upplevelse.

Det är Ann, i företagarfamiljen Thunman, som kommer att jobba i butiken. Sonen Johan tar hand om butiken på Designgården men kommer även att göra en del inhopp nere i butiken på Köpmansgatan tillsammans med brorsan Hampus och övriga familjemedlemmar.
– Vi är så glada att vara tillbaka på Köpmansgatan och med något nytt som vi själva tycker har saknats i Båstad. Finns det något härligare än ett nymalt kaffe eller ett riktigt smakligt té och några praliner en helt vanlig onsdag, avslutar Ann med ett leende.