Nu är våren kommen!

1345

Rubriken ovan hade jag hoppats att få skriva med sprittande vårkänslor vid det här laget. Men då kom först sibirienkylan och sen snön. Den värsta kylan ser ut att vara förbi men våren har en del kvar att kämpa för att få mitt erkännande.

Vårsäsongen är dock kommen och det är nu bara två veckor kvar tills vi ställer fram klockorna en timme och får sommartid som kommer göra att solen inte går ner förrän strax efter halv åtta på kvällen. En vecka senare är det påsk och då brukar Bjäre vakna till liv inför sommaren. Naturen väcks till liv, det påtas i trädgårdar, golfklubbarna arrangerar sina första tävlingar och konstrundan lockar påskfirare att ta ett avbrott från äggätandet för att ge sig ut till ateljéerna och inspireras av den lokala konsten.

Att vintern gör sig påmind en bit in i första vårmånaden hindrar inte saker från att hända i kommunen. I veckans nummer kan ni läsa om de engagerade föräldrarna i Västra Karup-Grevie Föräldraförening som ställer sig väldigt frågande till politikernas beslut om att bevara de väldigt små byskolorna och bygga ny skola i Grevie. De tycker att deras erfarenheter av att faktiskt varit med om att deras barn fått allt bättre av att samlats i en lite större skola i Västra Karup verkar inte de politiker som drev fram linjen som beslutades ha lyssnat på. Så känner de i alla fall.
Besluten görs av, de av oss, folkvalda och snart får vi medborgare möjligheten att göra vår röst hörd igen. Vi ska fortsätta ge er information om vad de olika partierna vill i de frågor som berör er så ni kan göra ett för er bra val.

De senaste månaderna har ett ord används mer frekvent än någonsin tidigare här på Bjäre och det är Värdegrund. Ju mer vi ser detta ord användas av olika folk i olika sammanhang så står det mer och mer tydligt att olika personer tycker att ordet betyder olika saker. Då blir det ganska otydligt vad folk egentligen menar. Joakim har i veckans nummer försökt reda ut på vilka sätt detta ord används och tolkas utifrån det faktum att Båstads kommun saknar definition av begreppet.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU