Båstads senaste bensinstation invigdes i helgen. Nya Gulfmacken vid Båstadporten i Östra Karup bjuder på nostalgikänsla med märkets blåa och orangea färger. Läget nära motorvägen ger många bilister möjlighet att svänga in i Östra Karup.

Bensinstationen var tänkt att öppna redan i april-maj men diverse komplikationer under byggnationen försenade öppnandet.
– Det är väldigt mycket restriktioner, regler och inspektioner runt hur allt ska byggas vid en bensinstation för att det hela ska bli säkert med tankar, ledningar och pumpar. Vi fick göra om några saker som tog extra tid men jag hade inte mer bråttom än att se till att allt var perfekt inför öppnandet, berättar Daniel Enochsson som nu är stolt över sin nya mack intill hans biltvätt.

Bilister och andra soppasugna kunde börja tanka i mitten av juli men då var det en del kvar runtomkring macken. Nu är allt klart och på invigningen bjöds på korv och fina Gulftröjor, med budskapet: Legendarisk soppa i modern tappning, till de som tankade.

Daniel har länge haft tanken på att öppna en bensinstation i anslutning till biltvätten och att det föll på en Gulfmack passar Daniel bra. Både Gulf och Daniel förknippas med motorsport.


Mackägare Daniel Enochsson var nöjd.

Handelsområdet vid Östra Karup har nu fått ytterligare en funktion för besökarna och de olika verksamheterna drar kunder till varandra.
– Det känns kul att kunna erbjuda något här som inte funnits förut och bemötandet har varit väldigt bra hittills, säger Daniel som på invigningen springer runt och hejar på alla besökare och hjälper dem att ansöka om Gulfkort.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON