Alla 14 grusbanorna på Båstad sportcenter Drivan har genomgått en omfattande renovering. Redan i höstas påbörjades arbetet och nu är några banor färdiga och bjuder in till spel.

Premiärspelade gjorde Christer Gardell, Sami Seppänen, Ulf Rosberg och Henrik Holm som i stark vind möttes i en kortare dubbelmatch på nya gruset.
– Banan känns helt ok, det var lite mycket löst grus nu men de ska ju fortsätta jobba med dem, berättade Christer Gardell efter bataljen.

I rådande coronatider drabbas även Båstad sportcenter då tävlingar, turneringar och läger uteblir. För anläggningen betyder det minskade intäkter men fler lediga banor.
– Vi siktar på att ha minst sex banor färdiga till påsk och hoppas att det blir bra väder för att spela ute. Vi behöver röra på oss och ha lite kul nu i dessa tider, säger Henrik Holm, VD och sportchef på Drivan.


Sami Seppänen var i lag med Christer Gardell som servar mot Ulf Rosberg och Henrik Holm.

En utmaning med nya banorna är att få gruset att sätta sig. Nu körs det febrilt med vältarna på banorna. Varmare väder och saltning gör också sitt.
– Det kommer att bli riktigt bra! Nu blir det förhoppningsvis lite varmare och vi fortsätter jobba med banorna så de kommer att sätta sig, förklarar Henrik.

Det nya gruset, är av samma typ som gruset på centercourten och de andra banorna i hamnen.
– Det nya gruset har så mycket bättre känsla att spela på, skönare att glida på. Det kräver mer underhåll så det blir lite extrajobb för klubben men det är det värt, säger Henrik.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON