Ordet som inte längre enbart är en kall öl

562

Veckorna med coronapandemi blir allt fler. Den stora paniken verkar för många ha blåst över och nu är det ett nytt normaltillstånd som råder. På Bjäre var det helt klart inte bara bjärebor i rörelse under påsken trots uppmaning till att folk inte skulle resa. Men inte var det som det brukar under ägghögtiden. Stockholmarna och göteborgarna reste mycket mindre denna påsken än förra enligt mobilpositioneringsdata som Telia har tagit fram till Folkhälsomyndigheten. Flera livsmedelshandlare i Båstad vittnar om att påskhandeln varit ungefär halverad i år.

Det nya normaltillståndet betyder inställda evenemang, hålla avstånd och så klart att stanna hemma om man har minsta symptom eller är i en riskgrupp. Påskens fina väder lockade dock ut många på härliga promenader, en aktivitet som går alldeles utmärkt att göra och samtidigt hålla distans till andra.

Sommaren större event ter sig bara mer och mer troligt att ställas in. Även om vissa länder som haft tuffa restriktioner kommer börja lätta på dem snart så kommer det nog dröja innan allt är som normalt. ”Ni kan nog räkna med att inte åka utomlands i sommar” sa Folkhälsomyndigheten. Blir det så kanske nya svenska turister kan lockas till Bjäre i sommar. Blir det bara fint väder lär det nog vara livat i sommar på vår halvö trots corona.

En liten undran är ju om Lasse Bengtsson kommer behålla namnet på sin Corona-bar vid Badkrukan. Trots att ölen inte har med pandemin att göra så har ju namnet gått från att förknippas med en kall öl till något mycket värre..

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU