ÖSTRA KARUP 2023-08-22 KL. 06:00

Avspärrningar glömdes bort

Av Carina Nilsson

När Båstadhem bytte uppvärmningssystem för lägenheterna på Kristallvägen i Östra Karup glömde entreprenören att sätta upp avspärrningar intill de diken som grävts för ledningarna.

– Någon kan ju ramla ner och skada sig, säger Ingvar Ahlström som bor precis i närheten.

Avspärrningar glömdes bort
När Båstadhem byter gas mot bergvärme i Östra Karup glömde entreprenören sätta upp avspärrningar. Foto: Privat

På Kristallvägen i Östra Karup finns 16 lägenheter i Båstadhems regi. Lägenheterna har tidigare värmts upp med gas, men på grund av de skyhöga gaspriserna förra året byter nu Båstadhem uppvärmningssystem för fastigheterna, från gas till bergvärme.

– Det är naturligtvis bra att det blir ett annat uppvärmningssystem som är energisnålare men jag och flera andra har reagerat över att man inte har satt upp avspärrningar, säger Ingvar Ahlström och fortsätter:

– Här bor många äldre, och det kommer även barn och barnbarn som hälsar på. Det är lätt hänt att någon ramlar ner och skadar sig. När det regnade häromdagen stod det också mycket vatten i dikena de grävt för ledningarna, säger han.

Dikena fylldes med vattnet när det regnade kraftigt tidigare i veckan. Foto: Privat

När Båstadhems tekniske chef Dennis Karlsson får höra att det saknas avspärrningar i området tar han genast kontakt med entreprenören.

– Det stämmer att man har missat att sätta upp avspärrningar. Grävarbetena började den 16 augusti och de vet inte riktigt hur de kunde missa att sätta upp avspärrningar, men det ska naturligtvis finnas, säger han.

Felet ska nu vara avhjälpt och arbetet med att byta uppvärmningssystem fortgår.

– Bergvärme är mer energieffektivt än gas och ska ge en lägre kostnad för uppvärmningen framöver, säger Dennis Karlsson.