ÖSTRA KARUP 2023-04-04 KL. 09:26

Billigare lägenheter i Båstad dröjer

Av Carina Nilsson

Företaget Inkluderande fastigheter vill bygga 80 lägenheter i Hemmeslöv, med lägre hyra än i vanliga nyproducerade lägenheter. Nu skjuts projektet upp ett år på grund av den osäkerhet som råder i byggbranschen.

Billigare lägenheter i Båstad dröjer
Inkluderande fastigheter vill bygga lägenheter med lägre hyra, men projektet skjuts fram i tiden. Bild: Arkiv

I somras godkände kommunstyrelsen köpeavtalet för den sista etappen av Heden i Hemmeslöv, där företaget Inkluderande fastigheter vill bygga 80 lägenheter med lägre hyra än vad annan nyproduktion kostar.

Hela projektet har nu skjutits fram ett år i tiden till följd av den osäkerhet som råder med byggpriser och ränteläget berättar bolagets vd Andreas Ferm.

– Det har blivit en annan värld än vad det var för ett eller två år sedan. Det råder en stor osäkerhet om prisbilden och därmed blir det svårare att bygga på ett sätt som ger lägre hyra, säger Andreas Ferm som är vd på Inkluderande fastigheter.

Företaget har nu kommit överens med kommunen om att skjuta fram tillträdesdagen ett år i tiden.

– Vår ambition är fortfarande att bygga lägenheter med lägre hyror, det har vi lovat kommunen, men det råder en väldigt stor osäkerhet på marknaden vad gäller ränteläget och prisbilden för byggföretagen. Genom att avvakta lite hoppas vi få en tydligare bild av ränteläget och prisbilden för att bygga, säger Andreas Ferm.