ÖSTRA KARUP 2022-02-24 KL. 15:15

Bordtennisklubb vill skapa ny förening i grannkommunen

Av Carina Nilsson

Bordtennisklubben Serve i Laholm arrangerar sex kvällar med bordtennisträning i idrottshallen vid Östra Karups skola. Tanken är att försöka starta en egen förening i Båstad kommun.

Bordtennisklubb vill skapa ny förening i grannkommunen
Under sportlovet arrangerades den första av sex träningar i idrottshallen i Östra Karup. BTK Serve från Laholm arrangerar träningarna i syfte att försöka bilda en ny förening. Foto: Peter Jakobsson

Båstad har varit utan en egen förening för bordtennisträning under lång tid. Men intresset finns och flera Bjärebor har börjat träna i BTK Serve i Laholm.

– En del av dem bor på andra sidan åsen och tyckte det var lite långt till träningarna. Det satte i gång tankar om att starta en egen förening, säger Kaj Karlsson som är ordförande i BTK Serve.

Klubben har planerat in sex träningstillfällen, och det första har redan genomförts på sportlovet. Då besökte tidigare proffsspelaren Maria Christoforaki hallen.


Kaj Karlsson är ordförande i BTK Serve.


– Förutom att vara tränare har hon också fått i uppdrag av förbundet att lyfta bordtennisen på flick- och damsidan, så det ligger i hennes uppdrag att försöka få igång fler föreningar, säger Kaj Karlsson.

Han upplever att det finns ett stort intresse för bordtennis i Båstad.

– Vi har fått god kontakt med kommunen, och även rektorn på Östra Karups skola är positiv. Det finns redan pingisbord på skolan, och hallen har plats för fler. Om det ska bli en förening hänger mycket på om det finns föräldrar eller andra som är villiga att engagera sig. Vi kan stötta med tränare i början men det behövs fler som kan vara behjälpliga med olika saker, säger Kaj Karlsson.

Han vill slå ett slag för pingisen som sport och den modell BTK Serve har tagit fram för ungdomsidrotten.

– För det första är det en billig sport, det krävs ingen dyr utrustning. I vår förening har vi plockat bort alla krav och måsten – ungdomarna kommer när de vill och för att de tycker det är roligt. Ungdomarna har tillräckligt med krav från skolan idag, och många slutar träna efter några år eftersom de tycker att det blir för krävande. Därför försöker vi avdramatisera det hela, säger Kaj Karlsson.

Idag har klubben 60 ungdomar i Laholm i träning och målsättningen är att behålla dem lite längre upp i åldrarna.
Efter att de sex träningarna har genomförts ska klubben utvärdera satsningen och se om det kan bildas en ny förening.