ÖSTRA KARUP 2021-07-07 KL. 12:05

En lång väntan är över för pensionärerna

Av Peter Jakobsson

Pandemin har varit jobbig och tråkig för många äldre. Isolering från andra har bidragit till mycket ensamhet. För SPF Seniorerna i Östra Karup innebar den andra och tredje vågen att vinterns alla aktiviteter ställdes in. Nu kan de dock ses igen.

En lång väntan är över för pensionärerna
Karin Wilson är ordförande i SPF Seniorerna Östra Karup.

I takt med att deras åldersgrupp blev vaccinerade och smittan minskade i samhället kunde SFP Seniorerna i Östra Karup börja arrangera träffar igen. På senvåren har de träffats och ätit ärtsoppa ute. Denna fredag var det sillunch på agendan.
– Vi har anpassat våra aktiviteter från hur läget har sett ut. När vår åldersgrupp blev vaccinerade började det ljusna, förklarar Karin Wilson som är ordförande för SPF Seniorerna i Östra Karup.

Det är med glädje de nu åter kan träffas.
– Vi har verkligen längtat efter detta.

Till denna sillunch hade de hjälpts åt att laga mat och dessert.
– Vi var några stycken som har handlat, fixat, bakat och sett till att vi kan njuta denna lunch tillsammans, förklarar Karin medan de andra avslutar sillarna.

Vädergudarna har varit snälla mot pensionärerna i Östra Karup.
– Vi har haft strålade väder nu varje gång vi arrangerat träffar ute, det är otroligt, säger Karin.

Runt 30 till 40 personer brukar de vara på träffarna. Vilket är cirka hälften av medlemmarna.
– Vi har haft en hel del bortfall ur föreningen på grund av dödsfall. Inte på grund av corona utan på grund av ålder, berättar Karin.

Tillströmningen till föreningen är inte så stor.
– Inflyttningen till Östra Karup är mest barnfamiljer. Det kryllar av barn här nu och det är jätteroligt men de tillhör inte vår åldersgrupp, säger Karin.

Text & foto: Peter Jakobsson