ÖSTRA KARUP 2022-04-12 KL. 12:32

Lyckat försök med pingisträningar i Östra Karup

Av Peter Jakobsson

Under sex torsdagar har bordtennisklubben Laholm BTK Serve hållit i pingisträningar för barn i Östra Karups idrottshall. Oväntat stort intresse fyllde träningarna med 20–25 barn varje gång. Hur det blir med träningar till hösten återstår att se.

Lyckat försök med pingisträningar i Östra Karup
Mellan 20 och 25 barn var med varje vecka på pingisträningarna. Rundpingis är populärt. Foto: Peter Jakobsson

Under sportlovet arrangerade bordtennisklubben Laholms BTK Serve en dag då barn och ungdomar kunde komma och prova på att spela pingis som en av sportlovsaktiviteterna i kommunen. Då var före detta proffsspelaren Maria Christoforaki på plats och spelade med barnen. Riktigt många kom under sportlovet och det visade att pingisintresse fanns.

Under sex veckor har sedan BTK Serve hållit i pingisträningar i Östra Karup. Detta som ett test på om det är ett stadigt intresse och det visade det sig att det var.
– Två av barnen har varit med och spelat på träningarna i Laholm tidigare och det är lite genom dem som det efterfrågades träning i Båstad, förklarar Gustav Pärsén, vice ordförande i Laholms BTK Serve.

Till träningarna har det kommit 20–25 barn varje vecka.
– Det var betydligt större intresse än vi trodde, säger Kaj Karlsson, ordförande i Laholms BTK Serve.

Under dessa sex testträningarna har Vigg Ohlsén och Zack Viebke varit tränare men de är vanligen lovande spelare i klubben.
– Det har vart kul och utmanande att vara tränare, säger Zack.

Nu är det slut på testträningarna och framtiden får planeras.
– Vi hoppas på en fortsättning på träningen till hösten, säger Gustav Pärsén.
– Nu har vi lite tid att planera hur vi skulle kunna lägga upp träningen. Måste se om vi kan hitta tider som passar både barnen och där det finns möjlighet att hyra lokal, förklarar Kaj.


Gustav Pärsén, vice ordförande i Laholms BTK Serve, ger väskan med skolpaketet till Ella Birgersson som fick representera Östra Karups skola. Foto: Peter Jakobsson


De tittar nu på hur träningar i Båstad ska drivas. Om det ska bildas en ny klubb eller en underförening.
– Vi vill få möjligheten att få aktivitetsbidrag så vi kan betala lokalhyran, säger Kaj.

Inte bara tid och lokal behövs för att få till träningar i höst.
– Vi behöver då fler tränare och kanske lite initiativ från föräldrar som kan hjälpa till att rodda lite, säger Gustav Pärsén.

Under avslutningen överlämnade Laholms BTK Serve ett gratis skolpaket med rack och bollar från Svenska Bordtennisförbundet, detta går till Östra Karups skola. Ella Birgersson fick representera Östra Karups skola och tog emot väskan med skolpaketet.